,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” – Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Motive pentru care am parasit biserica baptista – marturie personala

7 responses

 1. N-AI PUTEA SA SCRII INTRUN FORMAT MAI MARE, IMI TREBUIE LUPA SA IL CITESC TOT ARTICOLUL MA DOR OCHII

  7 noiembrie 2013 la 18:26

  • in dreapta lupelor cu plus si minus , pe acel dreptunghi daca faceti dublu clik o sa se deschida documentul pe tot ecranul . este simplu

   7 noiembrie 2013 la 21:51

 2. Alex

  bun articol si foarte bine documentat

  7 noiembrie 2013 la 20:32

 3. Astea mi se par chichiţe doctrinare fara nici o importanta in viata bisericii . Eu am trecut de la ortodocsi la baptisti ,cu mai multi ani in urma si nu ma poticnesc in nici un fel in marunţişuri de gen straiele pastorului la botez , de unde primeste pastorul salar, sau cat de calvinist este un baptist.etc, Cand spuneti apostazie la ce va raportaţi, la Calvinism ? calvinismul e reperul adevarului absolut ?Problemele in biserica baptista nu sunt atat doctrinare cat formalismul si inclinatia spre liberalism (libertinism) dupa model occidental ,muzica cu tenta lumeasca etc.
  Deci ,”teoria ca teoria dar practica ne omoara ”
  http://crestin-total-schimbat.blogspot.com

  14 noiembrie 2013 la 23:01

 4. Draga Relu , aceste chichite adunate toate la un loc schimba fata bisericii . Baptistii de azi nu mai seamana cu cei de pe vremea lui Cornea Myhali . Cei de azi difera foarte mult in invatatura si practica de cei care i-au fondat . Daca nu te mai asemeni cu cei ce te-au fondat ori esti apostat ori trebuie neaparat sa iti schimbi denumirea pt a nu crea confuzie .

  Cand spun apostazie ma refer atat la practica bisericii cat si la invataturile pe care trebuie sa si le ia doar din biblie si nu de la ortodocsi sau din alta traditie fie ea chiar si baptista . Asa numitul calvinism este una din doctrinele importante ale biblie . Nu e scriptural sa ne rezumam doar la el si pe cele lalte doctrine sa le minimalizam sau sa le trecem cu vederea . Invataturile noului legamant sunt un tot unitar si trebuiesc promovate toate fara discriminare .

  Liberalismul , formalismul si chiar ecumenismul sunt semne evidente ca decaderea este deja instaurata . Acestea sunt efectele . Apostazia fiind cauza .

  15 noiembrie 2013 la 11:02

 5. Pingback: Motive pentru care am parasit biserica baptista – marturie personala | Blogul lui yonitoiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.