,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” – Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Ți-ai dori o astfel de biserică?

de Aurel Munteanu

  1. Ți-ai dori să fii membru într-o biserică în care niciodată membrii ei nu se întrunesc public pentru închinare, comuniune și laudă la adresa lui Dumnezeu?
  2. Ți-ai dori să fii membru într-o biserică în care niciodată nu beneficiezi de slujirea niciunui prezbiter, evanghelist sau diacon?
  3. Ți-ai dori să fii membru într-o biserică în care niciodată să nu te rogi pe nume pentru slujitorii ei?
  4. Ți-ai dori să fii membru într-o biserică în care să nu îți cunoști frații în Domnul și să nu ai nici o interacțiune cu ei?
  5. Ți-ai dori să fii membru într-o biserică în care fiecare membru să creadă ce dorește și în care să nu se poată ajunge niciodată la un consens în cele crezute?
  6. Ți-ai dori să fii membru într-o biserică în care există mai multe concepte despre botez?
  • Pentru unii candidații scripturali să fie bebelușii iar pentru alții să fie persoanele mature.
  • Modurile botezului, unii să fie botezați prin afundare, alții prin turnare sau stropire.
  • Motivele pentru botez, unii să creadă că botezul este taină mântuitoare, alții pecetea promisiunilor intrării în poporul lui Dumnezeu, iar alții să creadă că este doar un simbol.
  1. Ți-ai dori să fii membru într-o biserică în care unii cred că Cina este un simbol comemorativ iar, alții cred că este sacrament și are capacități mântuitoare?
  2. Ți-ai dori să fii membru într-o biserică în care niciodată nu a fost exersată mustrarea sau disciplina împotriva celor ce trăiesc în păcat cunoscut public și condamnat de Scriptură?
  3. Ți-ai dori să fii membru într-o biserică care niciodată nu se întrunește pentru a autoriza bărbați, conform poruncii lui Cristos, care să ducă la înfăptuire „Marea Trimitere” din Evanghelia după Matei, 28:18-20?

Eu unul nu ași dori să fac parte dintr-o astfel de biserică! Tu dorești? Nu cred pentru că un astfel de model de biserică ar încălca principiile elementare ale unei Ekklesii a lui Cristos. Și totuși bănuiesc că mulți dintre voi, inconștient  promovează membralitatea într-o astfel de biserică când mărturisesc că fac parte din Biserica Universală Invizibilă!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.