,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” – Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Conferință 2015

3 responses

 1. pety

  Am ascultat un fragment din „Avram – ultima parte” si m-am oripilat.
  De cand devine Iacov noul Adam? Sau un alt Adam?
  Unele similitudini (legamantul, inmultirea, etc) nu ne indreptatesc sa facem afirmatii fara suport.
  Scriptura nu (re)cunoaste decat doi Adami: Adam cel pamantesc, care este cel dintai si a fost facut un suflet viu, iar cel de-al doilea Adam, care este si ultimul („cel din urma”) este un duh datator de viata. Primul este din pamant Al doilea (care este si ultimul) este din cer.
  Este in defavoarea dumneavoastra aceste afirmatii care sunt usor de demontat cu texte biblice. Studiati 1 Corinteni 15:45-49 si Romani 5:12-18. Nici vorba de pomenirea lui Iacov ca un al treilea Adam.

  Concluzie: Primul Adam este creat din tarana pamantului, al doilea si ultimul este primul nascut, nu facut, Dumnezeu din Dumnezeu si vine din cer.

  Christos este al doilea si ultimul Adam.

  6 februarie 2016 la 11:42

  • Dragă Pety, nu trebuie să vă simțiți oripilat. Știu că este un lucru greu ce vă cer dar încercați să le ascultați expunerile cap- coadă. În calitate de cap de legământ, Cristos este numit ultimul Adam. Toți capii de legământ sunt figuri adamice pentru că ei preiau rolul lui Adam. Fiecare cap de legământ arată atât spre primul cât și spre ultimul care este Isus Domnul. Dacă sunt doar doi Adami nu pot exista mai multe legăminte ci numai două. Cel încheiat cu Adam și cu Isus Cristos.

   Problema este că in 1Cor.15.45:45. De aceea este scris: „Omul dintâi, Adam, a fost făcut un suflet viu.” Al doilea Adam a fost făcut un duh dătător de viaţă. ; este tradus greșit. În originale grecești nu apare expresia al doilea Adam. Asta apare doar în Cornilescu. El are multe rateuri dar are și lucruri bune.

   Pe interlinear nici vorbă că Isus este al doilea, EL este Ultimul : http://biblehub.com/interlinear/1_corinthians/15-45.htm

   Așa că mă bucur că vă pasionează subiectul. Mult har.

   11 februarie 2016 la 10:31

 2. pety

  Sper ca doriti sa fiti cinstit cu dumneavoastra si sa nu falsificati Scriptura. Sunt multe legaminte in Scriptura, dar numai doi Adami, deoarece ei sunt capii (tatii rasei umane). Va rog sa cititi din interlinearul recomandat 1 Corinteni 15, versetul 47 si sa va edificati: http://biblehub.com/interlinear/1_corinthians/15-47.htm
  Isus este al doilea si ultimul.

  1 Corinthians 15:47 Adj-NMS
  GRK: χοϊκός ὁ δεύτερος ἄνθρωπος ἐξ
  NAS: earthy; the second man
  KJV: earthy: the second man
  INT: made of dust the second man out of

  Nu ma bucura faptul ca emiteti erezii, necitind intregul text pe care vi l-am recomandat. Al doilea Adam, deci, este si ultimul.

  Primul Adam, cel din gradina Eden este din pamant, facut din tarana. Iacov nu este facut din tarana, ci nascut, mostenind natura Adamica, deci nascut din pacat

  E bine sa intelegeti ca cei doi Adami, la „aparitia lor” sunt fara pacat. Iacov se naste pacatos. Deci, care sunt caracteristicile unui Adam autentic?

  – Este fara pacat – asa a fost Adam la inceput
  – Este tatal (reprezentantul) unei rase, urmasii mostenindu-i natura
  – Este cel care imprima destinatia vesnica a urmasilor (Romani 512-21: primul -> moartea, al doilea -> viata vesnica).

  Nu este nici o calamitate daca va revizuiti opiniile, doctrinele, invataturile si le corelati cu Scriptura, eliminand ceea ce gresit ati predicat si invatat pe altii pana acum. Din contra, oamenii vor capata incredere in dumneavoastra. Altfel, invatati pe altii ceea ce Scriptura nu invata, iar Scriptura avertizeaza sa nu adaugam nimic.

  11 februarie 2016 la 10:52

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.