,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” – Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Al treilea Templu

Al treilea Templu

de Aurel Munteanu 29 martie 2017

Am găsit în Scriptură că până acum au fost două Temple.

Primul a fost construit pe timpul lui Solomon și cel de al doilea pe timpul lui Ezra și Zorobabel.

Cel de al treilea va fi construit în curând de către evrei. Acest Templu este pomenit doar de trei ori în N.T. .

2Tes.2.4: potrivnicul care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte „Dumnezeu” sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu.

Apoc. 11.1-2: Apoi mi s-a dat o trestie asemenea unei prăjini şi mi s-a zis: „Scoală-te şi măsoară Templul lui Dumnezeu, altarul şi pe cei ce se închină în el.

2. Dar curtea de afară a Templului las-o la o parte nemăsurată; căci a fost dată neamurilor, care vor călca în picioare sfânta cetate patruzeci şi două de luni.

Acest Templu va fi zidit de evreii răzvrătiți fără Dumnezeu. Va fi Templul cu cea mai scurtă durată de viață. Va fi zidit după chipul celui zidit de Solomon.El se pare că va fi distrus spre finalul Necazului celui Mare. Acest Templu va fi cel în care va intra Anticrist și se va da drept Dumnezeu.

În Mileniu, Odrasla va zidi al patrulea Templu. Zaharia 6.12-13:

Şi să-i spui: „Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: „Iată că un om, al cărui nume este Odrasla, va odrăsli din locul Lui şi va zidi Templul Domnului.

13. Da, El va zidi Templul Domnului, va purta podoabă împărătească, va şedea şi va stăpâni pe scaunul Lui de domnie, va fi preot pe scaunul Lui de domnie, şi o desăvârşită unire va domni între ei amândoi.”

Acest Templu va fi zidit la începutul Mileniului de către Cristos Însuși care va fi Rege și Mare Preot pe tronul lui David. Acest Templu va fi zidit după chipul descris în Cartea Ezechel. Acest Templu se pare că va avea cea mai mare durată de viată. El va fi distrus când își va fi împlinit menirea la final când va arde pământul cu tot ce este pe el:

,,Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde” (2Pet.3.10).

Ultimul Templu va fi Unul Etern deoarece nu va mai fi construit de om:

Ap. 21.22: În cetate n-am văzut niciun Templu; pentru că Domnul Dumnezeul cel Atotputernic ca şi Mielul sunt Templul ei.

2 responses

  1. Mă bucur de perspectiva milenară (nu milenială cum zic unii).

    Scriu aici si un mic detaliu, poate mai este cineva confuz:
    Templul al doilea „al lui Zorobabel” a fost amplu rstaurat de catre Irod cel Mare si astfel e cunoscut si ca Templul lui Irod. Exact in forma aceea a fost darimat in anul 70.

    29 martie 2017 la 21:47

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.