,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” – Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Legământul cu Adam – prima parte

3 responses

 1. emilia

  Am ascultat acesta expunere si as dori sa va intreb de unde ati dedus ca ziua de odihna este a sasea si nu a saptea zi, dupa cum arata Sf. Scriptura?

  Exodul 20:9 Să lucrezi şase zile, şi să-ţi faci lucrul tău.
  Exodul 20:10 Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta.
  Exodul 20:11 Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea, şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o.

  De asemenea as dori sa va intreb care este motivul pentru care faceti o comparatie intre statuile zeilor Egiptului si Babilonului si creatia Lui Dumnezeu, omul, deorece se intelege clar din Biblie, ca modul de percepere al paganilor este complet diferit de cel al inchinatorilor adevarati ai Dumnezeului adevarat, YHWH?

  Deuteronomul 4:15 Fiindcă n-aţi văzut nici un chip în ziua când v-a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheaţi cu luare aminte asupra sufletelor voastre,
  Deuteronomul 4:16 ca nu cumva să vă stricaţi, şi să vă faceţi un chip cioplit, sau o înfăţişare a vreunui idol, sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei,
  Deuteronomul 4:17 sau chipul vreunui dobitoc de pe pământ, sau chipul vreunei păsări care zboară în ceruri,
  Deuteronomul 4:18 sau chipul vreunui dobitoc care se târăşte pe pământ, sau chipul vreunui peşte care trăieşte în apele dedesubtul pământului.

  Leviticul 26:1 Să nu vă faceţi idoli, să nu vă ridicaţi nici chip cioplit, nici stâlp de aducere aminte; să nu puneţi în ţara voastră nici o piatră împodobită cu chipuri, ca să vă închinaţi înaintea ei; căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.

  Isaia 40:18 Cu cine voiţi să asemănaţi pe Dumnezeu? Şi cu ce asemănare Îl veţi asemăna?
  Isaia 40:19 Meşterul toarnă idolul, şi argintarul îl îmbracă cu aur, şi-i toarnă lănţişoare de argint.
  Isaia 40:20 Iar cine este sărac, alege ca dar un lemn care nu putrezeşte; îşi caută un meşter iscusit, ca să facă un idol, care să nu se clatine.

  Isaia 40:25 „Cu cine Mă veţi asemăna, ca să fiu deopotrivă cu el?” zice Cel Sfânt.

  16 Iunie 2015 la 11:34

 2. Dragă Emilia . Dacă Raul afirmă în predică că ziua de odihnă este ziua a 6-a eu unul nu am auzit . Din căte știu el crede cu tărie că ziua de odihnă a vechiului testament era ziua de sâmbătă a șaptea zi a săptămânii . Mă gândesc că dvs vă exprimati greșit după calendarul comunist când ziua a 6-a era sambăta și a șaptea era duminica zi lunea era prima zi a săptămânii. Biblic vb. sâmbăta e ziua 7 , duminica ziua 1 și luni ziua 2.

  Se pare că anticii interpretau în felul acesta expresia ,, om după chipul și asemănarea ”. Raul spune ce intelegeau cei din timpul respectiv și nu ce întelegem noi după câteva mii de ani distanță. Idolii umani aveau practic acelaș rol în mintea păgânilor de a fi o imagine a ceea ce credeau ei că este dumnezeul lor .

  16 Iunie 2015 la 20:36

 3. emilia

  Ascultati cu atentie ca eu asa am auzit de aceea am intrebat.

  Referitor la idolii paganatatii, din expunerea ascultata, se poate intelege ca Dumnezeu ar putea fi reprezentat prin imaginea unui om, adica Adam este ca si o statuie a Creatorului sau. Cam asa se spune…

  16 Iunie 2015 la 21:16

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s