,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” – Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Indreptatirea prin credinta – Romani 3.24.

Indreptatirea prin credinta – Romani 3.24.

Si sunt socotiti neprihaniti, fara plata, prin harul Sau, prin rascumpararea care este in Hristos Isus.

de Aurel Munteanu – 29 dec. 2013

Termenul indreptatire este unul printre cei mai importanti termeni din Sfanta Scriptura . Cornilescu il traduce cu neprihanire . In greaca termenul este δικαιούμενοι ( dikaioumenoi ) .

Acesta poate fi tradus indreptatire , dreptitudine sau justificare . Apare de 39 de ori in Noul Testament .

Ce nu inseamna indreptatire sau justificare :

– nu inseamna ca esti drept ca si cand nu ai fi pacatuit niciodata

– nu inseamna ca vii inaintea lui Yahweh ca sa dai socoteala de pacatele tale ( sa ti le justifici )

– nu inseamna ca o persoana devine dreapta cand crede in Cristos in sensul ca nu va mai pacatui niciodata ( nu inseamna ca devii perfect )

Definitia indreptatirii sau justificarii :

Este o hotarare juridica , un act juridic care are mai mult de a face cu justitia lui Yahweh .

Inseamna ca El de la tronul Sau te declara drept fata de El si te trateaza ca si cand ai fi fost drept inaintea Lui .

Este un act prin care Dumnezeu transfera pacatul credinciosului asupra lui Cristos Isus cand a murit ca jertfa de ispasire si tot El transfera asupra credinciosului ascultarea perfecta a lui Cristos de Legea lui Yahweh .

Acesta este actul prin care credinciosul este socotit indreptatit ( neprihanit ) .

Dumitru Cornilescu cam rateaza termenul traducandu-l cu neprihanire . In DEX 2009 acesta este definit ca :

NEPRIHĂNÍT, -Ă, neprihăniți, -te , Care este fără prihană, fără păcat, fără vină, pur, curat, nepătat, imaculat; cast. – ne- +prihănit ( „păcătos, vinovat” < prihană).

Cum poate fi un om indreptatit inaintea lui Yahweh ?

Religia ofera 2 solutii :

– indreptatire prin fapte ( propriile eforturi )

– indreptatire prin gratiere – har ( printr-un favor nemeritat acordat gratuit de Creator )

Indreptatire prin fapte ( indreptatire prin propriile eforturi si merite ) .

Pentru a intelege cat mai bine diferenta indreptatirii prin fapte sau har o sa luam un exemplu cu cinci categorii de oameni credinciosi .

Imaginati – va pe un ateu intreband un musulman : ,, Daca ar fi sa mori in clipa de fata unde ar merge sufletul tau ? ”

Musulmanul ar raspunde : ,, In Paradis ! ”

Ateul : ,, Si care ar fi baza indreptatirii tale de esti atat de convins ? ”

Musulmanul : ,, Am crezut in Allah , am crezut Coranul , mi-am efectuat perelinajele , am implinit tot ce imi cerea Allah si ca atare sunt indreptatit sa merg in Paradis ! ”

Imaginati-va aceeas intrebare a ateului pusa si unui evreu :

Evreu ar raspunde : ,, In Paradis ! ”

Ateul : ,, Si care ar fi baza indreptatirii tale de esti atat de convins ? ”

Evreul : ,, In primul rand sunt evreu din semintia lui … , am fost taiat imprejur in ziua a opta , am tinut toate sabatele si sarbatorile sfinte , am fost ascultator intru – totul legii lui Adonai . Am pazit toata Tora si am crezut fiecare cuvant al Tanah – ului . Am implinit tot ce trebuia implinit si acesta este motivul pentru care sunt indreptatit sa merg in Paradis . Nu am nici o indoiala de aceasta . ”

Imaginati-va aceeas intrebare a ateului pusa si unui ortodox :

Ortodoxul ar raspunde : ,, In Rai ! ”

Ateul : ,, Si care ar fi baza indreptatirii tale de esti atat de convins ? ”

Ortodoxul : ,, Am primit sfantul botez de prunc , am avut administrate toate cele 7 taine , cinstesc sfanta cruce , sunt nelipsit in fiecare duminica de la slujba deoarece stiu ca in afara bisericii mele nu este mantuire , imi marturisesc de fiecare data pacatele duhovnicului meu , cinstesc pe sfinti si pe Preacurata Fecioara Maria este mijlocitoarea mea la Dumnezeu , imi fac in fiecare an perelinajul la Sfanta Paraschieva , dau de pomana saracilor . Sunt sigur ca in momentul cand o sa mor , voi merge in sanul lui Avraam ! ”

Imaginati-va aceeas intrebare a ateului pusa si unui evanghelic :

Evanghelicul ar raspunde : ,, In Rai cu siguranta ! ”

Ateul : ,, Si care ar fi baza indreptatirii tale de esti atat de convins ? ”

Evanghelicul : ,, Am auzit vestea cea buna ( Evanghelia ) , am crezut in inima mea si la ultima chemare am decis sa ies in fata , sa ma predau si sa Il aleg pe Cristos . Am luat decizia inteleapta la momentul potrivit si I-am deschis usa inimii mele si dupa aceea L-am intronat ca Domn si Mantuitor . Am spus rugaciunea pacatosului si pastorul m-a asigurat ca din acel moment am viata eterna . Imi citesc biblia zilnic , ma rog Lui , fac milostenii , particip la biserica si sunt implicat activ si in castigarea altora pentru Cristos . Nu am nici o indoiala ca daca ar fi sa mor chiar in clipa de fata , eu voi trece in prezenta Domnului ! ”

Imaginati-va aceeas intrebare a ateului pusa si unuia care crede harul :

Acesta ar raspunde : ,, Merg in Cer ! ”

Ateul : ,, De ce care ar fi baza indreptatirii tale de esti atat de convins ? ”

Cel ce crede harul : ,, Pentru ca ,, Iata ca sunt nascut in nelegiuire, si in pacat m-a zamislit mama mea ” si ,, M-am ratacit de la iesirea din pantecele mamei mele …. . ” ,, Am calcat orice Lege a lui Dumnezeu si am pacatuit cat am putut de mult impotriva Lui . ”

,, Stai omule ar spune ateul la un moment dat , pe toti ii inteleg , ca merg in cer , pe musulman , pe evreu , pe ortodox , pe evanghelic . Ei sunt drepti fata de Dumnezeul lor , ei o merita , sunt buni deoarece au lucrat pentru aceasta , au facut tot ce le-a stat in putinta . Dumnezeul lor le-o datoreaza !

Tu insa din nefericire imi spui exact opusul . Spui ca mergi in Cer alaturi de Domnul tau dar eu unul nu vad nici un motiv pentru care ar trebui sa te aflii acolo ! Care este baza nadejdii tale ? ”

,, O sa merg in Cer in Raiul lui Dumnezeu nu pe baza meritelor mele ci , pe baza si in virtutea meritelor lui Cristos Isus !

Vedeti acum si intelegeti diferenta intre indreptatirea prin propriile fapte sau eforturi si indreptatirea printr-un favor nemeritat acordat gratuit de Creator ?

Toti au spus ,, Am facut ”si lasa de inteles ca Dumnezeul lor le-o datoreaza , atat musulmanul , evreul , ortodoxul , cat si evanghelicul .

Pe cand pentru cel ce crede harul si indreptatirea sau justificarea prin credinta spune :

,, El a facut totul pentru mine , salvarea mea nu tine de mine eu m-am nascut pacatos dar am fost declarat drept pentru ca pacatele mele au fost transferate asupra lui Cristos si dreptatea si ascultarea lui Cristos au fost puse tot de Dumnezeu in contul meu .

Faptele bune pe care le-am facut dupa indreptatirea mea sunt dovada faptului ca am fost nascut de sus si salvat pentru eternitate . Cand am privit mai atent in Scriptura am observat ca si acestea au fost randuite tot de Dumnezeu ca sa merg prin ele ca sa nu am cu ce ma lauda , deoarece lauda si gloria sa o aibe numai EL !

Credinta , pocainta , mantuirea , indreptatirea , indurarea , vointa si infaptuirea toate sunt daruri gratuite si nemeritate pe care le-am primit dupa ce El si-a facut mila cu mine si m-a nascut din nou . Ba inca ma priveste chiar si glorificat in indurarea Sa . Eu nu am nici cea mai mica lauda in indreptatirea si salvarea ( mantuirea ) mea !

Apostolul Pavel spune ca nadejdea noastra nu este in propria neprihanire ( indreptatire ) ci prin sangele si rascumpararea care este in Cristos Isus .

Rom . 3.24. : ,, Si sunt socotiti neprihaniti, fara plata, prin harul Sau, prin rascumpararea care este in Hristos Isus.

Ucenicul ce crede harul este singurul care :

– nu se indreptateste prin faptele sale

– nu are motiv de lauda

– indreapta gloria rascumparatoare doar catre Dumnezeu

el merita iazul dar faptul ca nu merge acolo este un favor nemeritat acordat gratuit de Dumnezeu ( har )

El este indreptatit fara vre-un motiv pe care Dumnezeu sa-l fi vazut in el. El a fost indreptatit contrar a ceea ce era !

Cum vine aceasta ? Ganditi-va va rog la versetul care spunea despre Cristos Domnul ca a fost urat fara temei sau fara vre-un motiv anume – Ioan 15.25.

Expresia fara temei de aici este in greaca – δωρεάν ( dorean ) .

Acest cuvant apare de 9 ori in Noul Testament si este tradus in urmatoarele feluri :

– fara temei , fara motiv , fara o cauza – Ioan 15.25.

– fara plata , gratuit , in dar , liber – de 2 ori in Mat . 10.8. ; Rom . 3.24. ; 2Cor.11.7. ; Ap.21.6. ;Ap.22.17 .

– pe degeaba , pentru nimic – Gal.2.21. ; 2Tes.3.8.

In acelas mod Domnul nu a avut nici un motiv pentru a te socoti indreptatit sau justificat .

El a facut-o ,, fara plata ” asa cum traduce Cornilescu in Rom .3.2 4. :

,, Si sunt socotiti neprihaniti, fara plata, prin harul Sau, prin rascumpararea care este in Hristos Isus.

Cand Dumnezeu se uita in jos la om , nu gaseste nici un motiv pentru al socoti indreptatit ( justificat sau neprihanit ) . Singurul lucru pe care il vede este pacatul si nelegiuirea .

Dar in mila si indurarea Sa suverana declara pe unii drepti transferand pacatul lor asupra lui Cristos si dreptatea si ascultarea Acestuia in contul credinciosului pocait .

Asa indreptateste sau socoteste neprihanit fara plata ( fara motiv , pe degeaba ) pe anumiti oameni din rasa cazuta a lui Adam . Nu prin fapte sau prin vre-un merit personal pe care chipurile l-a fi vazut Dumnezeu in ei datorita prestintei – ma refer aici la pocainta si credinta ( baza alegerii pentru salvarea si indreptatirea unora ) .

Indemn la schimbarea gandirii .

10 responses

 1. Cetatea de Scapare.

  Reblogged this on Cetatea de scapare..

  23 ianuarie 2015 la 23:03

 2. Emilia

  Ati scris:

  „Dar in mila si indurarea Sa suverana declara pe unii drepti transferand pacatul lor asupra lui Cristos si dreptatea si ascultarea Acestuia in contul credinciosului pocait .

  Asa indreptateste sau socoteste neprihanit fara plata ( fara motiv , pe degeaba ) pe anumiti oameni din rasa cazuta a lui Adam . Nu prin fapte sau prin vre-un merit personal pe care chipurile l-a fi vazut Dumnezeu in ei datorita prestintei – ma refer aici la pocainta si credinta ( baza alegerii pentru salvarea si indreptatirea unora ) .”

  Cat de nedrept ar trebui sa fie Dumnezeu, daca ar proceda in felul acesta!

  Totusi, Sf. Scriptura nu ne lasa in necunostinta despre felul in care lucreaza Dumnezeu pentru mantuirea omului…

  Evrei 11:1 Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.
  Evrei 11:2 Pentru că prin aceasta, cei din vechime au căpătat o bună mărturie.
  Evrei 11:3 Prin credinţă pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu, aşa că tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd.
  Evrei 11:4 Prin credinţă a adus Abel lui Dumnezeu o jertfă mai bună decât Cain. Prin ea a căpătat el mărturia că este neprihănit, căci Dumnezeu a primit darurile lui. Şi prin ea vorbeşte el încă, măcar că este mort.

  Evrei 11:5 Prin credinţă a fost mutat Enoh de pe pământ, ca să nu vadă moartea. Şi n-a mai fost găsit, pentru că Dumnezeu îl mutase. Căci înainte de mutarea lui, primise mărturia că este plăcut lui Dumnezeu.

  Evrei 11:6 Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.

  Din dovezile biblice de mai sus, nu s-ar putea intelege, sub nicio forma, ca Abel si Enoh au fost alesi de Dumnezeu asa… la intamplare… dupa o anumita simpatie… pe care noi sa nu o putem intelege… iar ei nu au facut nimic pentru a putea beneficia de rascumpararea promisa de Dumezeu…

  Evrei 11:7 Prin credinţă Noe, când a fost înştiinţat de Dumnezeu despre lucruri care încă nu se vedeau, şi, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-şi scape casa; prin ea, el a osândit lumea, şi a ajuns moştenitor al neprihănirii care se capătă prin credinţă.

  Oare Noe nu a fost ales pentru credinta si sinceritatea lui?

  Genesa 6:22 Aşa a şi făcut Noe: a făcut tot ce-i poruncise Dumnezeu.

  Genesa 7:1 Domnul a zis lui Noe: „Intră în corabie, tu şi toată casa ta; căci te-am văzut fără prihană înaintea Mea în neamul acesta de oameni.

  Genesa 7:5 Noe a făcut tot ce-i poruncise Domnul.

  2 Petru 2:5 dacă n-a cruţat El lumea veche, ci a scăpat pe Noe, acest propovăduitor al neprihănirii, împreună cu alţi şapte inşi, când a trimis potopul peste o lume de nelegiuiţi;

  Evrei 11:8 Prin credinţă Avraam, când a fost chemat să plece într-un loc, pe care avea să-L ia ca moştenire, a ascultat, şi a plecat fără să ştie unde se duce.
  Evrei 11:9 Prin credinţă a venit şi s-a aşezat el în ţara făgăduinţei, ca într-o ţară care nu era a lui, şi a locuit în corturi, ca şi Isaac şi Iacov, care erau împreună moştenitori cu el ai aceleiaşi făgăduinţe.
  Evrei 11:10 Căci el aştepta cetatea care are temelii tari, al cărei meşter şi ziditor este Dumnezeu.
  Evrei 11:11 Prin credinţă şi Sara, cu toată vârsta ei trecută, a primit putere să zămislească, fiindcă a crezut în credincioşia Celui ce-i făgăduise.
  Evrei 11:12 De aceea, dintr-un singur om, şi încă un om aproape mort, s-a născut o sămânţă în mare număr, ca stelele cerului, ca nisipul de pe malul mării, care nu se poate număra.
  Evrei 11:13 În credinţă au murit toţi aceştia, fără să fi căpătat lucrurile făgăduite: ci doar le-au văzut şi le-au urat de bine de departe, mărturisind că sunt străini şi călători pe pământ.
  Evrei 11:14 Cei ce vorbesc în felul acesta, arată desluşit că sunt în căutarea unei patrii.
  Evrei 11:15 Dacă ar fi avut în vedere pe aceea din care ieşiseră, negreşit că ar fi avut vreme să se întoarcă în ea.
  Evrei 11:16 Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea lui Dumnezeu nu-I este ruşine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate.

  Evrei 11:17 Prin credinţă a adus Avraam jertfă pe Isaac, când a fost pus la încercare: el, care primise făgăduinţele cu bucurie, a adus jertfă pe singurul lui fiu!
  Evrei 11:18 El căruia i se spusese: „În Isaac vei avea o sămânţă care-ţi va purta numele!”
  Evrei 11:19 Căci se gândea că Dumnezeu poate să învie chiar şi din morţi: şi, drept vorbind, ca înviat din morţi l-a primit înapoi.

  Noe, Avraam si Sara au cautat pe Dumnezeu din toata inima lor si credinta lor a fost primita inaintea Lui Dumnezeu, dar totusi ei priveau spre Rascumparatorul care urma sa vina. Oare am putea intelege ca nu au facut nimic…si numai asa s-au trezit ca Dumnezeu ii alege dintre toti ceilalati?…

  Evrei 11:24 Prin credinţă Moise, când s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon,
  Evrei 11:25 ci a vrut mai bine să sufere împreună cu poporul lui Dumnezeu decât să se bucure de plăcerile de o clipă ale păcatului.
  Evrei 11:26 El socotea ocara lui Hristos ca o mai mare bogăţie decât comorile Egiptului, pentru că avea ochii pironiţi spre răsplătire.
  Evrei 11:27 Prin credinţă a părăsit el Egiptul, fără să se teamă de mânia împăratului; pentru că a rămas neclintit, ca şi cum ar fi văzut pe Cel ce este nevăzut.
  Evrei 11:28 Prin credinţă a prăznuit el Paştele şi a făcut stropirea sângelui, pentru ca Nimicitorul celor întâi născuţi să nu se atingă de ei.

  Cata credinta si seriozitate a trebuit sa aibe Moise pentru a renunta la pozitia de print al Egiptului si sa fuga in Madian, sa fie pastor la oi timp de patruzeci de ani, pana l-a chemat Dumnezeu de acolo si l-a trimis in Egipt sa ii scoata pe evrei ca sa-i duca in tara Canaan?

  Evrei 11:29 Prin credinţă au trecut ei marea Roşie ca pe uscat, pe când Egiptenii, care au încercat s-o treacă, au fost înghiţiţi.

  Evrei 11:30 Prin credinţă au căzut zidurile Ierihonului, după ce au fost ocolite şapte zile.
  Evrei 11:31 Prin credinţă n-a pierit curva Rahav împreună cu cei răzvrătiţi, pentru că găzduise iscoadele cu bunăvoinţă.

  Oare curva Rahav nu a trebuit sa faca nimic pentru a fi salvata? Doar nu vom putea crede ca Dumnezeu ales la intamplare o curva din Ierihon, pe care sa o salveze impreuna cu toata familia si prietenii ei?

  Evrei 11:32 Şi ce voi mai zice? Căci nu mi-ar ajunge vremea, dacă aş vrea să vorbesc de Ghedeon, de Barac, de Samson, de Ieftaie, de David, de Samuel şi de proroci!
  Evrei 11:33 Prin credinţă au cucerit ei împărăţii, au făcut dreptate, au căpătat făgăduinţe, au astupat gurile leilor,
  Evrei 11:34 au stins puterea focului, au scăpat de ascuţişul sabiei, s-au vindecat de boli, au fost viteji în războaie, au pus pe fugă oştirile vrăjmaşe.
  Evrei 11:35 Femeile şi-au primit înapoi pe morţii lor înviaţi; unii, ca să dobândească o înviere mai bună, n-au vrut să primească izbăvirea, care li se dădea, şi au fost chinuiţi.
  Evrei 11:36 Alţii au suferit batjocuri, bătăi, lanţuri şi închisoare;
  Evrei 11:37 au fost ucişi cu pietre, tăiaţi în două cu ferestrăul, chinuiţi; au murit ucişi de sabie, au pribegit îmbrăcaţi cu cojoace şi în piei de capre, lipsiţi de toate, prigoniţi, munciţi, –
  Evrei 11:38 ei, de care lumea nu era vrednică – au rătăcit prin pustiuri, prin munţi, prin peşteri şi prin crăpăturile pământului.
  Evrei 11:39 Toţi aceştia, măcar că au fost lăudaţi pentru credinţa lor, totuşi n-au primit ce le fusese făgăduit;
  Evrei 11:40 pentru că Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n-ajungă ei la desăvârşire fără noi.

  Sunt foarte multe dovezi din care vom putea intelege ca Dumnezeu alege pentru matuire pe cei care doresc sa-L cunoasca si sa-L asculte.

  2 Cronici 16:9 Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul, ca să sprijinească pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui…

  1 Samuel 15:22 Samuel a zis: „Îi plac Domnului mai mult arderile de tot şi jertfele decât ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decât jertfele, şi păzirea cuvântului Său face mai mult decât grăsimea berbecilor.

  1 Samuel 15:23 Căci neascultarea este tot atât de vinovată ca ghicirea, şi împotrivirea nu este mai puţin vinovată decât închinarea la idoli şi terafimii. Fiindcă ai lepădat cuvântul Domnului, te leapădă şi El ca împărat”.

  2 Corinteni 10:3 Măcar că trăim în firea pământească, totuşi nu ne luptăm călăuziţi de firea pământească.
  2 Corinteni 10:4 Căci armele cu care ne luptăm noi, nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile.
  2 Corinteni 10:5 Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime, care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos.
  2 Corinteni 10:6 Îndată ce se va săvârşi ascultarea aceasta din partea voastră, suntem gata să pedepsim orice neascultare.

  Evrei 10:19 Astfel dar, fraţilor, fiindcă prin sângele lui Isus avem o intrare slobodă în Locul prea sfânt,
  Evrei 10:20 pe calea cea nouă şi vie, pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinăuntru, adică trupul Său: –
  Evrei 10:21 şi fiindcă avem un Mare preot pus peste casa lui Dumnezeu,
  Evrei 10:22 să ne apropiem cu o inimă curată, cu credinţă deplină, cu inimile stropite şi curăţite de un cuget rău, şi cu trupul spălat cu o apă curată.
  Evrei 10:23 Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa.
  Evrei 10:24 Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune.

  Evrei 10:25 Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii, şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie.
  Evrei 10:26 Căci, dacă păcătuim cu voia, după ce am primit cunoştinţa adevărului, nu mai rămâne nici o jertfă pentru păcate,
  Evrei 10:27 ci doar o aşteptare înfricoşată a judecăţii, şi văpaia unui foc, care va mistui pe cei răzvrătiţi.
  Evrei 10:28 Cine a călcat Legea lui Moise, este omorât fără milă, pe mărturia a doi sau trei martori.
  Evrei 10:29 Cu cât mai aspră pedeapsă credeţi că va lua cel ce va călca în picioare pe Fiul lui Dumnezeu, va pângări sângele legământului, cu care a fost sfinţit, şi va batjocori pe Duhul harului?
  Evrei 10:30 Căci ştim cine este Cel ce a zis: „A Mea este răzbunarea, Eu voi răsplăti!” Şi în altă parte: „Domnul va judeca pe poporul Său.”
  Evrei 10:31 Grozav lucru este să cazi în mâinile Dumnezeului celui viu!

  1 Petru 1:22 Deci, ca unii care, prin ascultarea de adevăr, v-aţi curăţit sufletele prin Duhul, ca să aveţi o dragoste de fraţi neprefăcută, iubiţi-vă cu căldură unii pe alţii, din toată inima;

  Isus nu a promis mantuire fara fapte:

  Ioan 8:30 Pe când vorbea Isus astfel, mulţi au crezut în El.
  Ioan 8:31 Şi a zis Iudeilor, care crezuseră în El: „Dacă rămâneţi în cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei;
  Ioan 8:32 veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.”

  Ioan 15:1 Eu sunt adevărata viţă, şi Tatăl Meu este vierul.
  Ioan 15:2 Pe orice mlădiţă, care este în Mine şi n-aduce rod, El o taie; şi pe orice mlădiţă care aduce rod, o curăţă, ca să aducă şi mai multă rod.
  Ioan 15:3 Acum voi sunteţi curaţi, din pricina cuvântului, pe care vi l-am spus.
  Ioan 15:4 Rămâneţi în Mine, şi Eu voi rămâne în voi. După cum mlădiţa nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi nu puteţi aduceţi rod, dacă nu rămâneţi în Mine.
  Ioan 15:5 Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine, şi în cine rămân Eu, aduce mult rod; căci despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic.
  Ioan 15:6 Dacă nu rămâne cineva în Mine, este aruncat afară, ca mlădiţa neroditoare, şi se usucă; apoi mlădiţele uscate sunt strânse, aruncate în foc, şi ard.
  Ioan 15:7 Dacă rămâneţi în Mine, şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea, şi vi se va da.
  Ioan 15:8 Dacă aduceţi mult rod, prin aceasta Tatăl Meu va fi proslăvit; şi voi veţi fi astfel ucenicii Mei.
  Ioan 15:9 Cum M-a iubit pe Mine Tatăl, aşa v-am iubit şi Eu pe voi. Rămâneţi în dragostea Mea.
  Ioan 15:10 Dacă păziţi poruncile Mele, veţi rămâne în dragostea Mea, după cum şi Eu am păzit poruncile Tatălui Meu, şi rămân în dragostea Lui.
  Ioan 15:11 V-am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria Mea să rămână în voi, şi bucuria voastră să fie deplină.
  Ioan 15:12 Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unii pe alţii, cum v-am iubit Eu.
  Ioan 15:13 Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi.
  Ioan 15:14 Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ce vă poruncesc Eu.

  Sigur, ca se pot aduce foarte multe dovezi din care intelegem clar ca avem multe de indreptat pentru mantuirea noastra si pentru a beneficia de jertfa de rascumparare a Lui Isus.

  Iacov 2:14 Fraţii mei, ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n-are fapte? Poate oare credinţa aceasta să-l mântuiască?
  Iacov 2:15 Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana de toate zilele,
  Iacov 2:16 şi unul dintre voi le zice: „Duceţi-vă în pace, încălziţi-vă şi săturaţi-vă!” fără să le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi?
  Iacov 2:17 Tot aşa şi credinţa: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăşi.
  Iacov 2:18 Dar va zice cineva: „Tu ai credinţa, şi eu am faptele.” „Arată-mi credinţa ta fără fapte, şi eu îţi voi arăta credinţa mea din faptele mele.”
  Iacov 2:19 Tu crezi că Dumnezeu este unul, şi bine faci; dar şi dracii cred… şi se înfioară!
  Iacov 2:20 Vrei dar să înţelegi, om nesocotit, că credinţa fără fapte este zadarnică?
  Iacov 2:21 Avraam, părintele nostru, n-a fost el socotit neprihănit prin fapte, când a adus pe fiul său Isaac jertfă pe altar?
  Iacov 2:22 Vezi că credinţa lucra împreună cu faptele lui, şi, prin fapte, credinţa a ajuns desăvârşită.
  Iacov 2:23 Astfel s-a împlinit Scriptura care zice: „Avraam a crezut pe Dumnezeu, şi i s-a socotit ca neprihănire”; şi el a fost numit „prietenul lui Dumnezeu.”
  Iacov 2:24 Vedeţi dar că omul este socotit neprihănit prin fapte, şi nu numai prin credinţă.
  Iacov 2:25 Tot aşa, curva Rahav: n-a fost socotită şi ea neprihănită prin fapte, când a găzduit pe soli şi i-a scos afară pe altă cale?
  Iacov 2:26 După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă.

  25 ianuarie 2015 la 15:15

 3. Doamna draga , Yahweh este cel care da credinta este greu de realizat acest lucru ?

  Dv. ati scris :

  ,,,, Totusi, Sf. Scriptura nu ne lasa in necunostinta despre felul in care lucreaza Dumnezeu pentru mantuirea omului…

  Evrei 11:1 Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.
  Evrei 11:2 Pentru că prin aceasta, cei din vechime au căpătat o bună mărturie. ”””””

  ,,,,,Cat de nedrept ar trebui sa fie Dumnezeu, daca ar proceda in felul acesta! ””””

  este nedrept ca prin credinta au fost oamenii mantuiti? Nu! pt ca daca nu ar avea credinta mantuitoare sa creada nu ar putea sa fie salvati .

  ce spun eu este ca acea credinta din Evrei a eroilor credintei este un DAR , de la Yahweh si omul nu se naste cu ea. Cauza este nasterea din nou -Ioan 3 si efectele sunt pocainta , credinta , salvarea , glorificare , etc. Dv. asta nu acceptati ca omul e mort spiritual si nu vrea si nici nu poate sa fie mantuit prin propria vointa.

  Efeseni 2.8 – 9 :
  8. Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
  9. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni.

  credinta de care vb dv in evrei este insotita de fapte ca rezultat al schimbarii din interior . Fapte bune pe care Yahweh le-a predestinat sa le infaptuim , dandu-ne tot El atat vointa cat si infaptuire ca sa le putem face.

  Efeseni 2.10.: Caci noi suntem lucrarea Lui si am fost ziditi in Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte, ca sa umblam in ele.

  Dv scrieti :

  ””Oare curva Rahav nu a trebuit sa faca nimic pentru a fi salvata? Doar nu vom putea crede ca Dumnezeu ales la intamplare o curva din Ierihon, pe care sa o salveze impreuna cu toata familia si prietenii ei?””””

  Nu a facut nimic Rahav altfel avea o mantuire prin fapte . Daca ar fi sa mergem dupa fapte , ca sa fie salvata ea a stiut printre altele sa minta si prin asta ar avea o bila neagra in mantuire. Domnul sa indurat de ea , i-a deschis inima sa gazduiasca pe iscoade si sa ramana o marturie peste veacuri la fel ca si casa ei care era pe zidul cetatii . Tot zidul s-a prabusit in Ierihon numai in dreptul casei ei Yahweh nu la surpat . El a ales ca prin coapsele ei sa vina mai tarziu Mesia.

  Dv. scrieti :

  ””Sunt foarte multe dovezi din care vom putea intelege ca Dumnezeu alege pentru matuire pe cei care doresc sa-L cunoasca si sa-L asculte.””

  Corect asa lasa de inteles si in Romani 3.11-12. Și in Filipeni :
  11. Nu este niciunul care sa aiba pricepere. Nu este niciunul care sa caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu.
  12. Toti s-au abatut si au ajuns niste netrebnici. Nu este niciunul care sa faca binele, niciunul macar.

  2.13. Caci Dumnezeu este Acela care lucreaza in voi si va da, dupa placerea Lui, si vointa si infaptuirea.

  25 ianuarie 2015 la 21:31

 4. Emilia

  D-voastra ati scris:

  „Dar in mila si indurarea Sa suverana declara pe unii drepti transferand pacatul lor asupra lui Cristos si dreptatea si ascultarea Acestuia in contul credinciosului pocait .

  Asa indreptateste sau socoteste neprihanit fara plata ( fara motiv , pe degeaba ) pe anumiti oameni din rasa cazuta a lui Adam . Nu prin fapte sau prin vre-un merit personal pe care chipurile l-a fi vazut Dumnezeu in ei datorita prestintei – ma refer aici la pocainta si credinta ( baza alegerii pentru salvarea si indreptatirea unora ) .”

  La aceasta afirmatie am scris eu ca Dumnezeu ar fi nedrept daca ar proceda asa si nu la ceea ce ati scris d-voastra mai sus…

  Credinta este aceea care il ajuta pe om sa Il gaseasca pe Dumnezeu si este normal ca aceasta credinta sa fie prevazuta de Iehova Dumnezeu in cuvantul Sau, doar nu poate fi inventia unor religii…

  Omul este acela care trebuie sa gaseasca in Biblie credinta pe care a prevazut-o Dumnezeu, dar asta nu inseamna ca Dumnezeu a hotarat, inainte de crearea lui Adam, ca unii sa fie pentru mantuire si altii pentru nimicire…

  Ati rastalmacit ceea ce am scrie eu, pentru eu tocmai acest lucru l-am scos in evidenta, ca numai prin credinta in Isus Cristos, Samanta promisa in Eden, in care aveau speranta chiar si cei din vechime, se poate ajunge la mantuire.

  Va rog sa cititi ce am scris despre Abel, Enoh, Noe, Avraam, Moise etc si nu se poate intelege deloc ceea ce ati scris…

  Harul Lui Dumnezeu se manifesta prin faptul ca, desi omenirea este vrednica de moarte, prin faptul ca s-a nascut in pacat, totusi El s-a ingrijit de o jertfa de rascumparare pentru noi si desi, suntem imperfecti si nu putem ajunge la perfectiunea faptelor, totusi in mila si bunatatea Lui cea mare, ne vede limitele, dar si straduintele noastre in a-I aduce o inchinare dupa voia Sa si ne acopera pacatele cu jertfa Lui Isus.

  In aceasta consta indreptatirrea la care ii aduce Dumnezeu pe cei credinciosi iar ei trebuie sa fie constienti de faptul ca Dumnezeu a fost acela care i-a iubit si le-a dat o sansa de mantuire aratandu-le credinta adevarata, data tuturor sfintilor si ca aceste ingrijiri nu s-au facut pentru ca unii din rasa umana erau perfecti ci pentru ca, indiferent de situatia in care s-ar afla un om, sa stie ca, daca se intoarce la Dumnezeu, din toata inima, si ramane credincios, va fi iertat si va putea fi mantuit.

  Ezechiel 3:17 „Fiul omului, te pun păzitor peste casa lui Israel. Când vei auzi un cuvânt, care va ieşi din gura Mea, să-i înştiinţezi din partea Mea!
  Ezechiel 3:18 Când voi zice celui rău: „Vei muri negreşit!”, dacă nu-l vei înştiinţa, şi nu-i vei spune, ca să-l întorci de la calea lui cea rea şi să-i scapi viaţa, acel om rău va muri prin nelegiuirea lui, dar îi voi cere sângele din mâna ta!

  Ezechiel 3:19 Dar dacă vei înştiinţa pe cel rău, şi el tot nu se va întoarce de la răutatea lui şi de la calea cea rea, va muri prin nelegiuirea lui, dat tu îţi vei mântui sufletul!
  Ezechiel 3:20 Dacă un om neprihănit se va abate de la neprihănirea lui şi va face ce este rău, îi voi pune un laţ înainte, şi va muri. Dacă nu l-ai înştiinţat, va muri prin păcatul lui şi nu i se va mai pomeni neprihănirea, în care a trăit, dar îi voi cere sângele din mâna ta!
  Ezechiel 3:21 Dar dacă vei înştiinţa pe cel neprihănit să nu păcătuiască, şi nu va păcătui, va trăi, pentru că a primit înştiinţarea, iar tu îţi vei mântui sufletul!”

  Despre curva Rahav vreau sa va scriu acele dovezi biblice din care putem vedea de ce anume au fost calauziti acei oameni de catre Iehova Dumnezeu, chiar la ea si nu in alte case… sau alte categorii sociale:

  Iosua 2:8 Înainte de a se culca iscoadele, Rahav s-a suit la ei pe acoperiş,
  Iosua 2:9 şi le-a zis: „Ştiu că Domnul v-a dat ţara aceasta, căci ne-a apucat groaza de voi, şi toţi locuitorii ţării tremură înaintea voastră.
  Iosua 2:10 Fiindcă am auzit cum, la ieşirea voastră din Egipt, Domnul a secat înaintea voastră apele mării Roşii, şi am auzit ce aţi făcut celor doi împăraţi ai Amoriţilor dincolo de Iordan, lui Sihon şi Og, pe care i-aţi nimicit cu desăvârşire.

  Iosua 2:11 De când am auzit lucrul acesta, ni s-a tăiat inima, şi toţi ne-am pierdut nădejdea înaintea voastră; căci Domnul, Dumnezeul vostru, este Dumnezeu sus în ceruri şi jos pe pământ.
  Iosua 2:12 Şi acum, vă rog, juraţi-mi pe Domnul că veţi avea faţă de casa tatălui meu aceeaşi bunăvoinţă pe care am avut-o eu faţă de voi. Daţi-mi un semn de încredinţare
  Iosua 2:13 că veţi lăsa cu viaţă pe tatăl meu, pe mama mea, pe fraţii mei, pe surorile mele, şi pe toţi ai lor, şi că ne veţi scăpa de la moarte.”

  Iosua 2:14 Bărbaţii aceia i-au răspuns: „Suntem gata să murim pentru voi, dacă nu ne daţi pe faţă; şi când Domnul ne va da ţara aceasta, ne vom purta cu tine cu bunăvoinţă şi credincioşie.”
  Iosua 2:15 Ea i-a pogorât cu o funie pe fereastră, căci casa în care locuia era lângă zidul cetăţii.
  Iosua 2:16 Şi le-a zis: „Duceţi-vă spre munte, ca să nu vă întâlnească cei ce vă urmăresc; ascundeţi-vă acolo trei zile, până se vor întoarce; după aceea, să vă vedeţi de drum.”
  Iosua 2:17 Bărbaţii aceia i-au zis: „Iată cum vom fi dezlegaţi de jurământul pe care ne-ai pus să-l facem.

  Iosua 2:18 La intrarea noastră în ţară, leagă funia aceasta de fir cărămiziu la fereastra prin care ne-ai pogorât, şi strânge la tine în casă pe tatăl tău, pe mama ta, pe fraţii tăi, şi pe toată familia tatălui tău.
  Iosua 2:19 Dacă vreunul din ei va ieşi pe poarta casei tale, ca să meargă afară pe uliţă, sângele lui va cădea asupra capului lui, şi noi vom fi nevinovaţi: dar dacă va pune cineva mâna pe vreunul din cei ce vor fi cu tine în casă, sângele lui va cădea asupra capului nostru.
  Iosua 2:20 Şi dacă ne vei da pe faţă, vom fi dezlegaţi de jurământul pe care ne-ai pus să-l facem.”

  Iosua 2:21 Ea a răspuns: „Fie după cuvintele voastre.” Şi-a luat rămas bun de la ei, şi ei au plecat. Ea a legat funia cărămizie la fereastră.
  Iosua 2:22 Ei au plecat, şi au ajuns la munte, unde au rămas trei zile, până s-au întors cei care-i urmăreau. Cei care-i urmăreau i-au căutat pe tot drumul, dar nu i-au găsit.
  Iosua 2:23 Cei doi oameni s-au întors, s-au pogorât din munte, şi au trecut Iordanul. Au venit la Iosua, fiul lui Nun, şi i-au istorisit tot ce li se întâmplase.
  Iosua 2:24 Ei au zis lui Iosua: „Cu adevărat, Domnul a dat toată ţara în mâinile noastre, şi toţi locuitorii ţării tremură înaintea noastră.”

  Aceasta femeie pagana, care desi facea parte dintr-un popor pagan cu naravuri neteocratice, totusi a manifestat credinta in puterea adevaratului Dumnezeu, Iehova, Dumnezeul evreilor, Creatorul intregului pamant, care face ceea ce doreste cu ceea ce este al Lui, a inteles ca tara Canaan le-a fost data evreilor si numai aceia care se vor alipi de acest popor si vor asculta de Iehova Dumnezeu lor, vor putea fi scapati…

  Nu se poate spune despre Rahav ca a mintit pentru faptul ca nu i-a tradat pe servii Lui Iehova. Se poate spune ca a dezinformat dusmanul, care putea sa-i omoare.

  Minciuna inseamna a dezinforma pe cineva despre un lucru pe care ar trebui sa il stie, cu scopul de-ai face rau, dar aici este vorba despre hotararea Lui Dumnezeu de-a nimici Ierihonul si nu se poate spune ca Rahav a mintit, lucrand de partea servilor Lui Dumnezeu.

  La fel si gabaonitii…

  26 ianuarie 2015 la 20:51

  • Citez :
   ,,,,Credinta este aceea care il ajuta pe om sa Il gaseasca pe Dumnezeu si este normal ca aceasta credinta sa fie prevazuta de Iehova Dumnezeu in cuvantul Sau, doar nu poate fi inventia unor religii…”””

   Doamna draga eu am inteles foarte bine ce ati spus dv si stiu destul de bine arminianismul catolic ce este sustinut de aproape toata lumea teologica .

   Yahweh nu numai ca se uita din trecut in viitor si ,,prevede” cum ziceti dv o cale de scapare prin credinta in Cristos. Eu spun ca EL efectiv vine si daruieste aceasta credinta omului in dar prin Duhul Sfant . Credinta este un cadou gratuit ce ti-l face Yahweh dupa nasterea din nou care o realizeaza Duhul Sfant . Omul pacatos nu se naste cu flerul de a cauta dupa credinta mantuitoare din Biblie . Pentru el lucrurile spirituale sunt o nebunie , nu le cunoaste si nici nu le poate judeca spiritual deoarece nu are capacitatea – 1Cor 2.14.:

   ,,Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci pentru el sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste.”

   Citez :
   ,,Omul este acela care trebuie sa gaseasca in Biblie credinta pe care a prevazut-o Dumnezeu, dar asta nu inseamna ca Dumnezeu a hotarat, inainte de crearea lui Adam, ca unii sa fie pentru mantuire si altii pentru nimicire…”

   Daca versetel de mai jos nu spun ca a ales si predestinat inainte de vesnicii oameni pentru mantuire atunci inseamna ca ori Pavel minte ori Biblia este un fals grosolan ori noi suntem pe langa Scriptura si luam doar ce ne convine !

   Efeseni 1. 4. In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui, dupa ce, in dragostea Lui,
   5. ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voii Sale,
   6. spre lauda slavei harului Sau pe care ni l-a dat in Preaiubitul Lui.
   11. In El am fost facuti si mostenitori, fiind randuiti mai dinainte, dupa hotararea Aceluia care face toate dupa sfatul voii Sale,

   si mai e si Romani cap.9 si multe alte zeci de versete care nu o sa le mai insiruiesc aici.

   Dv afirmati :
   ,,Harul Lui Dumnezeu se manifesta prin faptul ca, desi omenirea este vrednica de moarte, prin faptul ca s-a nascut in pacat, totusi El s-a ingrijit de o jertfa de rascumparare pentru noi si desi, suntem imperfecti si nu putem ajunge la perfectiunea faptelor, totusi in mila si bunatatea Lui cea mare, ne vede limitele, dar si straduintele noastre in a-I aduce o inchinare dupa voia Sa si ne acopera pacatele cu jertfa Lui Isus.”

   Este exact salvare prin fapte , stradanie si anevoire cum spun ortodocsii . Inainte de a fi mantuit omul nu il cauta pe Cristos intr-un mod spiritual .

   Sunt 13 lucruri ce nu le poate face un om inainte de a fi nascut din nou si a primi pocainta si credinta . Va rog rumos ganditi-va la astea . Daca nu o sa credeti asta nu mai stiu altceva ce va mai pot spune .

   1. NU POATE GANDI CA DUMNEZEU:

   „Caci gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul. Ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat sunt de sus caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre” (Isaia 55:8, 9).

   2. NU-L POATE INTELEGE PE DUMNEZEU:

   „…Ti-ai inchipuit ca Eu sunt ca tine” (Psalmul 50:21).
   „Poti spune tu ca poti patrunde adancimile lui Dumnezeu, ca poti ajunge la cunostinta desavarsita a Celui Atotputernic? Cat cerurile-i de inalta: ce poti face? Mai adanca decat Locuinta mortilor: ce poti sti?” (Iov 11:7,8).

   3. NU POATE VEDEA LUCRURILE SPIRITUALE:

   „Drept raspuns, Isus i-a zis: ,Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu’” (Ioan 3:3).

   4. NU-SI POATE CUNOASTE PROPRIA SA INIMA:

   „Inima este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea; cine poate s-o cunoasca?” (Ieremia 17:9).

   5. NU POATE SA ISI CONDUCA PASII:

   „Stiu, Doamne, ca soarta omului nu este in puterea lui; nici nu sta in puterea omului, cand umbla, sa-si indrepte pasii spre tinta” (Ieremia 10:23).
   „Multe cai pot parea bune omului, dar la urma se vad ca duc la moarte” (Proverbe 14:12).

   6. NU SE POATE ELIBERA DE BLESTEMUL LEGII:

   „Caci toti cei ce se bizuiesc pe faptele Legii, sunt sub blestem; pentru ca este scris: ,Blestemat este oricine nu staruieste in toate lucrurile scrise in cartea Legii, ca sa le faca’” (Galateni 3:10).

   7. NU POATE PRIMI DUHUL SFANT:

   „…si anume, Duhul adevarului, pe care lumea nu-l poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane cu voi, si va fi in voi” (Ioan 14:17).

   8. NU POATE AUZI (primi si intelege) CUVINTELE LUI DUMNEZEU:

   „Cine este din Dumnezeu, asculta cuvintele lui Dumnezeu; voi de aceea n-ascultati, pentru ca nu sunteti din Dumnezeu” (Ioan 8:47).
   „Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci, pentru el, sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuiesc judecate duhovniceste” (1 Corinteni 2:14).

   9. NU SE POATE NASTE SINGUR IN FAMILIA LUI DUMNEZEU:

   „…nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu” (Ioan 1:13).
   „Caci El a zis lui Moise: ,Voi avea mila de oricine-Mi va placea sa am mila; si Ma voi indura de oricine-Mi va placea sa Ma indur.’ Asa dar, nu atarna nici de cine vrea, nici de cine alearga, ci de Dumnezeu care are mila” (Romani 9:15,16).

   10. NU POATE AVEA PRIN EL INSUSI POCAINTA SI CREDINTA IN CRISTOS:

   „Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni” (Efeseni 2:8-9).
   „…caci nu toti au credinta” (2 Tesaloniceni 3:2).
   „Caci cu privire la Cristos, voua vi s-a dat harul nu numai sa credeti in El, ci sa si patimiti pentru El” (Filipeni 1:29).
   „…sa indrepte cu blandete pe potrivnici, in nadejdea ca Dumnezeu le va da pocainta, ca sa ajunga la cunostinta adevarului” (2 Timotei 2:25).
   „…catre cei ce au capatat o credinta de acelas pret cu a noastra” (2 Petru 1:1).

   11. NU POATE VENI LA CRISTOS:

   „Nimeni nu poate veni la Mine, daca nu-l atrage Tatal, care M-a trimis; si Eu il voi invia in ziua de apoi.” „Tocmai de aceea v-am spus ca nimeni nu poate sa vina la Mine, daca nu i-a fost dat de Tatal Meu” (Ioan 6:44, 65).

   12. NU POATE CREDE IN CRISTOS:

   „Dar voi nu credeti, pentru ca, dupa cum v-am spus, nu sunteti din oile Mele” (Ioan 10:26).

   13. NU POATE FI PLACUT LUI DUMNEZEU:

   „In adevar, cei ce traiesc dupa indemnurile firii pamantesti, umbla dupa lucrurile firii pamantesti; pe cand cei ce traiesc dupa indemnurile Duhului, umbla dupa lucrurile Duhului. Deci, cei ce sunt pamantesti, nu pot sa placa lui Dumnezeu. Voi insa nu mai sunteti pamantesti, ci duhovnicesti, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi. Daca n-are cineva Duhul lui Cristos, nu este al Lui” (Romani 8:5,8,9).

   27 ianuarie 2015 la 10:56

 5. Emilia

  Va rog sa nu va suparati, dar chiar credeti ca omul Il gaseste pe Dumnezeu fara a avea credinta in El?

  Vad ca la afirmatia mea, care are un puternic suport biblic, d-voastra spuneti ca acesta este „arminianism catolic”…

  am scris:

  ,,,,Credinta este aceea care il ajuta pe om sa Il gaseasca pe Dumnezeu si este normal ca aceasta credinta sa fie prevazuta de Iehova Dumnezeu in cuvantul Sau, doar nu poate fi inventia unor religii…”””

  Acesta este „arminianism catolic”?

  Cunoasteti oameni care sunt credinciosi Lui Dumnezeu fara sa creada in El si fara sa cunoasca legile Lui drepte?

  Puteti sa dati macar un singur exemplu biblic in care un om a fost, pur si simplu, simpatizat de Dumnezeu, uitandu-se de sus la el si sa fie hotarat pentru mantuire fara sa i se ceara nimic…, fara sa faca nimic pentru aceasta?

  Ati scris:

  „Daca versetel de mai jos nu spun ca a ales si predestinat inainte de vesnicii oameni pentru mantuire atunci inseamna ca ori Pavel minte ori Biblia este un fals grosolan ori noi suntem pe langa Scriptura si luam doar ce ne convine !”

  Efeseni 1. 4. In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui, dupa ce, in dragostea Lui,
  5. ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voii Sale,
  6. spre lauda slavei harului Sau pe care ni l-a dat in Preaiubitul Lui.
  11. In El am fost facuti si mostenitori, fiind randuiti mai dinainte, dupa hotararea Aceluia care face toate dupa sfatul voii Sale,

  Pentru a putea intelege aceste versete, prima data trebuie sa intelegem ce este „o lume” si sa vedem despre ce fel de „intemeierea lumii” este vorba aici?

  Prin „lume” se intelege un sistem alcatuit din fiinte spirituale si materiale, care functioneaza intr-un anumit timp.

  Biblia vorbeste despre o „lume” ca a fost pana la potop si care a fost nimicita la potop.

  Evrei 11:7 Prin credinţă Noe, când a fost înştiinţat de Dumnezeu despre lucruri care încă nu se vedeau, şi, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-şi scape casa; prin ea, el a osândit lumea, şi a ajuns moştenitor al neprihănirii care se capătă prin credinţă.

  2 Petru 2:5 dacă n-a cruţat El lumea veche, ci a scăpat pe Noe, acest propovăduitor al neprihănirii, împreună cu alţi şapte inşi, când a trimis potopul peste o lume de nelegiuiţi;

  2 Petru 3:5 Căci înadins se fac că nu ştiu că odinioară erau ceruri şi un pământ scos prin Cuvântul lui Dumnezeu din apă şi cu ajutorul apei,
  2 Petru 3:6 şi că lumea de atunci a pierit tot prin ele, înecată de apă.

  De la crearea lui Adam, pana la potop a fost o „lume” , adica un sistem alcatuit din fiinte spirituale si materiale, care si-au desfasurat existenta intr-un timp…

  In acest interval de timp a avut loc si cel mai nefericit eveniment pentru omenire, rascoala lui Lucifer, in care a fost atras si omul.

  Omenirea, sub conducerea rea a lui Lucifer, devenit satan (impotrivitor fata de Dumnezeu), a avut un mers din rau in mai rau, pana cand Dumnezeu a hotarat nimicirea acelei „lumi” nelegiuite, printr-un potop de ape.

  Genesa 6:5 Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ, şi că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău.
  Genesa 6:6 I-a părut rău Domnului că a făcut pe om pe pământ, şi S-a mâhnit în inima Lui.
  Genesa 6:7 Şi Domnul a zis: „Am să şterg de pe faţa pământului pe omul pe care l-am făcut, de la om până la vite, până la târâtoare, şi până la păsările cerului; căci Îmi pare rău că i-am făcut.”

  Atunci, desi Biblia ne arata ca acea „lume” a pierit, totusi noi stim ca ingerii decazuti, impreuna cu satan nu au fost nimiciti, totusi sistemul acela, adica acea „lume” a fost definitiv desfiintata. Ingerilor rai nu li s-a mai permis sa poata lua corp de om, sa poata locui ca oamenii pe pamant si sa se casatoreasca cu fetele oamenilor…

  De la potop si pana la Armaghedon este un alt sistem, o alta „lume” despre care Biblia ne vorbeste ca si despre „lumea de acuma” din care celor credinciosi li se porunceste sa iasa afara…

  Iacov 4:4 Suflete preacurvare! Nu ştiţi că prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu? Aşa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş cu Dumnezeu.

  1 Ioan 2:15 Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în El.

  1 Ioan 2:17 Şi lumea şi pofta ei trece; dar cine face voia lui Dumnezeu, rămâne în veac.

  1 Corinteni 7:31 cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca şi cum nu s-ar folosi de ea; căci chipul lumii acesteia trece.

  1 Ioan 3:13 Nu vă miraţi, fraţilor, dacă vă urăşte lumea.

  1 Ioan 5:19 Ştim că suntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău.

  Isaia 13:11 Voi pedepsi – zice Domnul – lumea pentru răutatea ei, şi pe cei răi pentru nelegiuirile lor; voi face să înceteze mândria celor trufaşi, şi voi doborî semeţia celor asupritori.

  Faptele Apostolilor 17:31 pentru că a rânduit o zi, în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul, pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită prin faptul că L-a înviat din morţi…”

  2 Petru 3:7 Iar cerurile şi pământul de acum sunt păzite şi păstrate, prin acelaşi Cuvânt, pentru focul din ziua de judecată şi de pieire a oamenilor nelegiuiţi.

  2 Petru 3:11 Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă,
  2 Petru 3:12 aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului?
  2 Petru 3:13 Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea.

  1 Ioan 5:5 Cine este cel ce a biruit lumea, dacă nu cel ce crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu?

  Deci, aceasta „lume” va avea si ea sfarsit, in cel mai scurt timp, dupa felul in care se poate intelege din implinirea profetiilor biblice…

  Biblia vorbeste si despre o alta „lume”, o ”lume noua”, care nu se va sfarsi niciodata:

  Evrei 2:1 De aceea, cu atât mai mult trebuie să ne ţinem de lucrurile, pe care le-am auzit, ca să nu fim depărtaţi de ele.
  Evrei 2:2 Căci, dacă Cuvântul vestit prin îngeri s-a dovedit nezguduit, şi dacă orice abatere şi orice neascultare şi-a primit o dreaptă răsplătire,
  Evrei 2:3 cum vom scăpa noi, dacă stăm nepăsători faţă de o mântuire aşa de mare, care, după ce a fost vestită întâi de Domnul, ne-a fost adeverită de cei ce au auzit-o,
  Evrei 2:4 în timp ce Dumnezeu întărea mărturia lor cu semne, puteri şi felurite minuni, şi cu darurile Duhului Sfânt, împărţite după voia Sa!

  Evrei 2:5 În adevăr, nu unor îngeri a supus El lumea viitoare, despre care vorbim.

  Evrei 6:4 Căci cei ce au fost luminaţi odată, şi au gustat darul ceresc, şi s-au făcut părtaşi Duhului Sfânt,
  Evrei 6:5 şi au gustat Cuvântul cel bun al lui Dumnezeu şi puterile veacului viitor –

  Temelia „lumii noi” este jertfa de rascumparare a Domnului nostru Isus Cristos. Atunci s-au pus bazele „lumii noi” a dreptatii, unde Isus va domni vesnic, dar aceasta „lume”, acest nou sistem v-a intra in functiune pe deplin, numai dupa Armaghedon.

  Dumnezeu a prevazut anumite conditii, dupa voia Lui Dumnezeu, pe care le puteti gasi pe deplin explicate in materialele pe care vi le-am trimis pe mail si acei oameni care vor fi gasiti vrednici, indepinind acele conditii, vor face parte din cei alesi pentru a mosteni aceste binecuvantari…

  1 Corinteni 3:11 Căci nimeni nu poate pune o altă temelie decât cea care a fost pusă, şi care este Isus Hristos.
  1 Corinteni 3:12 Iar dacă clădeşte cineva pe această temelie, aur, argint, pietre scumpe, lemn, fân, trestie,…

  Isaia 28:16 de aceea, aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: „Iată, pun ca temelie în Sion o piatră, o piatră încercată, o piatră de preţ, piatră din capul unghiului clădirii, temelie puternică; cel ce o va lua ca sprijin, nu se va grăbi să fugă.

  Isaia 9:6 Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.

  Isaia 9:7 El va face ca domnia Lui să crească, şi o pace fără sfârşit va da scaunului de domnie al lui David şi împărăţiei lui, o va întări şi o va sprijini prin judecată şi neprihănire, de acum şi-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oştirilor.

  Isaia 25:8 nimiceşte moartea pe vecie: Domnul Dumnezeu şterge lacrimile de pe toate feţele, şi îndepărtează de pe tot pământul ocara poporului Său; da, Domnul a vorbit.
  Isaia 25:9 În ziua aceea, vor zice: „Iată, acesta este Dumnezeul nostru, în care aveam încredere că ne va mântui. Acesta este Domnul, în care ne încredeam, acum să ne înveselim, şi să ne bucurăm de mântuirea Lui!

  Aceasta „lume” noua va fi un sistem nou, curat, avandu-L pe Isus ca si Cap, ca si Rege vesnic, Mare Preot si Judecator, care va conduce atat „lumea” invizibila cat cea materiala, dar in aceasta Imparatie vor putea trai numai cei mantuiti.

  Aceasta este „lumea” pe care a iubit-o Dumnezeu si pentru care Domnul nostru Isus Cristos si-a dat viata.

  Ioan 18:36 „Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta”, a răspuns Isus. „Dacă ar fi Împărăţia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu dat în mâinile Iudeilor; dar acum, Împărăţia Mea nu este de aici.”

  Oricine, indiferent cat este de pacatos, daca se intoarce din toata inima lui la Dumnezeu si nu mai practica lucrurile vrednice de moarte, ci se poacaieste, curatindu-se prin cuvantul Lui Dumnezeu, va putea avea parte de mantuire.

  Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.

  Ioan 12:46 Eu am venit ca să fiu o lumină în lume, pentru ca oricine crede în Mine, să nu rămână în întuneric.

  Faptele Apostolilor 10:43 Toţi prorocii mărturisesc despre El că oricine crede în El, capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor.”

  Romani 10:11 după cum zice Scriptura: „Oricine crede în el, nu va fi dat de ruşine.”

  Romani 10:13 Fiindcă „oricine va chema Numele Domnului, va fi mântuit.”

  28 ianuarie 2015 la 21:00

 6. Arminianismul catolic spune ca omul mort spiritual cauta , gaseste si isi pune credinta in Cristos prin exersarea vointei libere .

  Citez :
  ,, Puteti sa dati macar un singur exemplu biblic in care un om a fost, pur si simplu, simpatizat de Dumnezeu, uitandu-se de sus la el si sa fie hotarat pentru mantuire fara sa i se ceara nimic…, fara sa faca nimic pentru aceasta?”

  Apostolul Pavel este un altfel de exemplu , el nu l-a cautat pe Cristos ci ucidea pe cei ce credeau in El . Nu a facut absolut nimic ca sa fie mantuit . Ucidea si prigonea , ba mai mult nici nu isi dorea sa fie mantuit in sensul crestin si nici nu stia ce il asteapta .

  Dar dupa ce a fost mantuit a facut mai mult ca toti apostolii la un loc.

  Intelegetei diferenta intre ce spun eu si ce spuneti dv ? Dv cred ca intelegeti ca eu spun ca omul nu mai e dator sa faca nimic dupa nasterea din nou .

  Eu spun ca inainte de a fi nascut din nou , Pavel si fiecare om nu poate face nimic !!!!!!!!!

  Dupa ce este nascuta din nou , Pavel cat si fiecare om este dator sa faca tot ce ii porunceste Cristos !!!!!

  Credinta de care tot vb dvs . este un dar primit de Pavel cat si de fiecare om regenerat dupa nasterea din nou . La fel si pocainta si vointa si infaptuirea .

  Dvs imi vorbiti de lucrurile petrecute dupa nasterea din nou iar eu despre cele petrecute pana omul nu e nascut din nou.

  Catolicismul vb despre lucrurile ce le face omul ca sa se mantuiasca pana nu e nascut din nou . Eu va tot spun ca omul nu poate face nimic ca e declarat mort spiritual . Dv imi sugerati ca el este viu il cauta cu credinta pe Cristos si isi pune credinta in lucrarea Sa si apoi e salvat si nascut din nou .

  EU spun ca toti care spun asta pun carul inaintea boilor . Prima data este moartea spirituala , initiativa lui Dumnezeu de a cauta pe om , auzirea evangheliei , venirea Duhului Sfant si invierea omului mort (nasterea din nou ) si apoi omul isi schimba gandirea si crede datorita ca aceste puteri miraculoase i le da Yahweh in dar ( pocainta si credinta ) .

  Credinta salvatoare nu o poate exersa inainte de a fi inviat de Duhul Sfant . Daca nu il cauta Dumnezeu prin Duhul Sau omul ramane mort pentru eternitate .

  29 ianuarie 2015 la 10:11

 7. Acolo cand e vorba de inainte de intemeierea lumii este vorba inainte de vesnicii , adica in vesnicia trecuta cand inca nu era creata nici o frimitura din pamant si constelatii , nu e vorba despre ce incercati sa argumentati dv. Acestea sunt parerile lui nenea Russel si Rutherford .

  Cat despre lumea noua stapanita de martori este un mit frumos . Acesta nu sta in picioare deoarece nu este din biblie , cu parere de rau va spun asta .

  29 ianuarie 2015 la 10:20

 8. Emilia

  Eu nu v-am cerut sa imi dati un exemplu de om care nu l-a cautat pe Cristos, ci v-am cerut urmatorul lucru:

  Cunoasteti oameni care sunt credinciosi Lui Dumnezeu fara sa creada in El si fara sa cunoasca legile Lui drepte?

  Puteti sa dati macar un singur exemplu biblic in care un om a fost, pur si simplu, simpatizat de Dumnezeu, uitandu-se de sus la el si sa fie hotarat pentru mantuire fara sa i se ceara nimic…, fara sa faca nimic pentru aceasta?

  Apostolul Pavel era un aparator inflacarat al Legii data de Dumnezeu prin Moise… Deci, nu era un om care nu a facut nimic pentru credinta lui si, chiar dupa ce Isus I s-a facut cunoscut, Pavel a fost un om deosebit de activ in manifetarea credintei sale in Dumnezeu…

  Se poate intelege din Biblie ca apostolul Pavel nu a facut nimic pentru credinta in Dumnezeu?

  Dar eu nu am spus nicaieri ca un om poate face ceva pentru Cristos, inainte de-a-L cunoaste pe Cristos…

  In toata Biblia gasim ca omul nu poate face ceva ce nu cunoaste. Chiar propovaduirea adevarului se face tocmai pentru ca oamenii sa fie informati. Acesta este si motivul pentru care Isus si-a trimis servii Sai sa propovaduiasca Imparatia Lui Dumnezeu.

  Proverbe 19:2 Lipsa de ştiinţă este o pagubă pentru cineva, şi cine aleargă neghiobeşte înainte, o nimereşte rău. –

  Osea 4:6 Poporul Meu piere din lipsă de cunoştinţă. Fiindcă ai lepădat cunoştinţa, şi Eu te voi lepăda, şi nu-Mi vei mai fi preot. Fiindcă ai uitat Legea Dumnezeului tău, voi uita şi Eu pe copiii tăi!

  Mi se pare ca ori nu cititi ce scriu, ori nu intelegeti ce scriu din cauza prejudecatilor pe care le aveti despre servii Lui Dumnezeu…

  Romani 10:10 Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire,
  Romani 10:11 după cum zice Scriptura: „Oricine crede în el, nu va fi dat de ruşine.”
  Romani 10:12 În adevăr, nu este nici o deosebire între Iudeu şi Grec; căci toţi au acelaşi Domn, care este bogat în îndurare pentru toţi cei ce-L cheamă.
  Romani 10:13 Fiindcă „oricine va chema Numele Domnului, va fi mântuit.”
  Romani 10:14 Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în Acela, despre care n-au auzit? Şi cum vor auzi despre El fără propovăduitor?
  Romani 10:15 Şi cum vor propovădui, dacă nu sunt trimişi? După cum este scris: „Cât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia!”
  Romani 10:16 Dar nu toţi au ascultat de Evanghelie. Căci Isaia zice: „Doamne, cine a crezut propovăduirea noastră?”
  Romani 10:17 Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.

  Aceste versete le-am mai dat exemplu si in alte explicatii teocratice pe care le-am dat, asa ca nu cred ca se poate intelege ca eu am scris undeva ca omul cauta pe Cristos, inainte de a auzi despre El…

  Iehova Dumnezeu este Tatal, Creatorul cerului si al pamantului, Izvorul vietii si Creatorul tuturor fiintelor spirituale si materiale, precum si al tot ce exista

  Isus Cristos este Fiul Lui Dumnezeu, inceputul creatiei Lui Dumnezeu.

  Apocalipsa 1:5 şi din partea lui Isus Hristos, martorul credincios, cel întâi născut din morţi, Domnul împăraţilor pământului! A Lui, care ne iubeşte, care ne-a spălat de păcatele noastre cu sângele Său,

  Apocalipsa 3:14 Îngerului Bisericii din Laodicea scrie-i: „Iată ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios şi adevărat, începutul zidirii lui Dumnezeu:

  Dumnezeu il cauta pe om prin cuvantul Sau pe care il trimite pe pamant, prin servii Sai credinciosi, dar numai unii din cei ce il aud, sunt un „pamantu bun” care permit ca acest cuvant al Lui DUmnezeu sa lucreze in ei:

  Luca 8:5 „Semănătorul a ieşit să-şi semene sămânţa. Pe când semăna el, o parte din sămânţă a căzut lângă drum: a fost călcată în picioare, şi au mâncat-o păsările cerului.
  Luca 8:6 O altă parte a căzut pe stâncă; şi, cum a răsărit, s-a uscat, pentru că n-avea umezeală.
  Luca 8:7 O altă parte a căzut în mijlocul spinilor: spinii au crescut împreună cu ea şi au înecat-o.
  Luca 8:8 O altă parte a căzut pe pământ bun, şi a crescut, şi a făcut rod însutit.” După ce a spus aceste lucruri, Isus a strigat: „Cine are urechi de auzit, să audă.”

  Luca 8:9 Ucenicii Lui L-au întrebat ce înţeles are pilda aceasta.
  Luca 8:10 El le-a răspuns: „Vouă v-a fost dat să cunoaşteţi tainele Împărăţiei lui Dumnezeu, dar celorlalţi li se vorbeşte în pilde, ca „măcar că văd, să nu vadă, şi măcar că aud, să nu înţeleagă.”

  Luca 8:11 Iată ce înţeles are pilda aceasta: „Sămânţa, este Cuvântul lui Dumnezeu.
  Luca 8:12 Cei închipuiţi în sămânţa căzută lângă drum, sunt cei ce aud; apoi vine diavolul şi ia Cuvântul din inima lor, ca nu cumva să creadă, şi să fie mântuiţi.
  Luca 8:13 Cei închipuiţi în sămânţa căzută pe stâncă, sunt aceia care, când aud Cuvântul, îl primesc cu bucurie; dar n-au rădăcină, ci cred până la o vreme, iar când vine ispita, cad.

  Luca 8:14 Sămânţa, care a căzut între spini, închipuieşte pe aceia care, după ce au auzit Cuvântul, îşi văd de drum, şi-l lasă să fie înăbuşit de grijile, bogăţiile şi plăcerile vieţii acesteia, şi n-aduc rod care să ajungă la coacere.
  Luca 8:15 Sămânţa, care a căzut pe pământ bun, sunt aceia care, după ce au auzit Cuvântul, îl ţin într-o inimă bună şi curată, şi fac rod în răbdare.

  Sper ca nu o sa spuneti ca Dumnezeu trimite cuvantul Sau, dar…. oricum pe unii i-a ales inainte de-al crea pe Adam…

  29 ianuarie 2015 la 14:18

 9. Emilia

  Ati scris:

  „Acolo cand e vorba de inainte de intemeierea lumii este vorba inainte de vesnicii , adica in vesnicia trecuta cand inca nu era creata nici o frimitura din pamant si constelatii , nu e vorba despre ce incercati sa argumentati dv. Acestea sunt parerile lui nenea Russel si Rutherford .

  Asa va place sa credeti, dar mai trebuie sa si argumentati biblic ceea ce sustineti.

  Eu am adus dovezi biblice despre ce se intelege prin termenul de „lume” („aion”-greceste), termen care este tradus, in mai multe locuri, prin aceea ca arata un sistem de lucruri, care cuprind atat fiintele spirituale cat si pe cele materiale, care exista intr-un timp dat…

  V-am aratat, cu dovezi biblice, ca pana la potop a fost o „lume” care a pierit…

  V-am dovedit cu versete despre „lumea” de acum, din care ni se porunceste sa iesim, pentru ca este hotarata pentru nimicire…

  V-am arata despre o „lume” despre care vorbea Pavel… si nu numai, chiar si Isus, apostolii si chiar si profetii din vechime, care v-a veni in curand, unde nu va fi satan si nu se va face niciun rau, dar vad ca nu va convine deloc aceasta perspectiva, ci preferati sa o …cam…ironizati…dar fara dovezi biblice…

  ati scris:

  1Cat despre lumea noua stapanita de martori este un mit frumos . Acesta nu sta in picioare deoarece nu este din biblie , cu parere de rau va spun asta .”

  Nici un martor al lui Iehova nu va va spune niciodata ca el va stapani lumea…

  Martorii Lui Iehova spun ca al Lui Iehova este pamantul cu tot ce este pe el si ca numai cei care vor face voia Sa vor putea sa ajunga in Imparatia Sa…, doar nu ati vrea sa ajunga servii lui satan, nu?

  Psalmi 24:1 Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el, lumea şi cei ce o locuiesc!
  Psalmi 24:2 Căci El l-a întemeiat pe mări, şi l-a întărit pe râuri.
  Psalmi 24:3 Cine va putea să se suie la muntele Domnului? Cine se va ridica până la locul Lui cel Sfânt? –
  Psalmi 24:4 Cel ce are mâinile nevinovate şi inima curată, cel ce nu-şi dedă sufletul la minciună, şi nu jură ca să înşele.
  Psalmi 24:5 Acela va căpăta binecuvântarea Domnului, starea după voia Lui dată de Dumnezeul mântuirii lui.
  Psalmi 24:6 Iată partea de moştenire a celor ce-L cheamă, a celor ce caută Faţa Ta, Dumnezeul lui Iacov. –
  Psalmi 24:7 Porţi, ridicaţi-vă capetele; ridicaţi-vă, porţi veşnice, ca să intre Împăratul slavei! –
  Psalmi 24:8 „Cine este acest Împărat al slavei?” – Domnul cel tare şi puternic, Domnul cel viteaz în lupte.
  Psalmi 24:9 Porţi, ridicaţi-vă capetele; ridicaţi-le, porţi veşnice, ca să intre Împăratul slavei! –
  Psalmi 24:10 „Cine este acest Împărat al slavei?” – Domnul oştirilor: El este Împăratul slavei! – (Oprire).

  Totusi Biblia ne arata in multe locuri sa avem o speranta adevarata despre venirea Imparatiei Lui Dumnezeu, precum in cer asa si pe pamant…:

  Evrei 2:1 De aceea, cu atât mai mult trebuie să ne ţinem de lucrurile, pe care le-am auzit, ca să nu fim depărtaţi de ele.
  Evrei 2:2 Căci, dacă Cuvântul vestit prin îngeri s-a dovedit nezguduit, şi dacă orice abatere şi orice neascultare şi-a primit o dreaptă răsplătire,
  Evrei 2:3 cum vom scăpa noi, dacă stăm nepăsători faţă de o mântuire aşa de mare, care, după ce a fost vestită întâi de Domnul, ne-a fost adeverită de cei ce au auzit-o,
  Evrei 2:4 în timp ce Dumnezeu întărea mărturia lor cu semne, puteri şi felurite minuni, şi cu darurile Duhului Sfânt, împărţite după voia Sa!

  Evrei 2:5 În adevăr, nu unor îngeri a supus El lumea viitoare, despre care vorbim.

  Evrei 6:4 Căci cei ce au fost luminaţi odată, şi au gustat darul ceresc, şi s-au făcut părtaşi Duhului Sfânt,
  Evrei 6:5 şi au gustat Cuvântul cel bun al lui Dumnezeu şi puterile veacului viitor –

  29 ianuarie 2015 la 14:37

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.