,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” – Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Despre mandrie

Despre mandrie
De Aurel Munteanu – 18 mai 2014
1 . Mandria este un pacat pe care il infaptuieste tot muritorul . Ex. : batranul smerit care este decorat .
– Este un pacat mostenit . Il vedem sugerat inca de la ,, Marea cadere “ din gradina Eden : ,, Veti fi ca Dumnezeu “ .
– Il vedem in Nebucadnetar
– In imparatul Babilonului : Is. 14.12- 15.
– In imparatul Tirului : Ez. 28.2,13,14-17.
– Este un pacat care aduce distrugere .

2. Pacatul mandriei este un pacat intalnit si la copiii Domnului : Ozia – 2Cronici 26 .
– a intrat in Templu sa arda tamaie pe altarul tamaierii
– Azaria si alti 80 de preoti i se opun
Ozia a incercat sa vina pe baza propriilor merite inaintea lui Dumnezeu . El a considerat ca nu are nevoie de preot levit inaintea lui Dumnezeu . Nu a inteles nevoia reala a unui Mijlocitor .

3 . Ozia stia Legea lui Moise , fiecare imparat avea o copie a Legii din ziua in care era uns .
– Stia de rascoala ui Core , Datan , Abiram si a celor 250 de barbate razvratiti – Num.16. 1, 39-40 .
– Stia si despre toiegele de migdal din Cortul intalnirii – al lui Levi ramasese in cort ca o marturie
– Stia ca nu avea voie sa atinga tamaia si sa o miroase – era preasfanta : Ex. 30.34-38 .
– Nu avea nici imbracamintea adecvata de preot pentru a tamaia : camasa dintr-o singura tesatura , numele fiilor lui Israel sapate pe doua pietre de onix ( Ex.28.9. ) prinse pe efod , Urim si Tumim si cele 12 pietre pe care erau sapate numele celor 12 semintii pe care Aaron le purta in dreptul inimii ( Ex.28.30. )

4 . Doar un rege – preot putea intra sa arda tamaia pe altarul tamaierii .
– Perdeaua din Sfanta sfintelor nu era rupta – ea s-a rupt prin frangerea trupului Domnului
– Tamaia simbolizeaza rugaciunile : Ap.5.8. si 8.3. . Tamaia arata si spre slujba de mijlocitor inaintea lu Dumnezeu .
– Preotul intai mijlocea pentru el , pentru popor apoi aducea jertfa pe altar , lucru pe care Ozia nu putea sa il faca . Doar Cristos a putut face acest lucru deoarece El era si Rege si Mare preot in acelas timp .

5 . Pacatul lui Ozia a constat in faptul ca a incercat sa Il prefigureze pe Isus Marele Rege si Preot.
– Ozia a incercat sa isi atribuie din slujba lui Isus Cristos . Unul singur a primit aceasta autoritate in istoria omenirii : Isus Nazarineanul Regele Iudeilor .
– El a fost ridicat de Dumnezeu ca Imparat si Preot dupa modelul lui Melhisedec de catre Dumnezeu .
– El mijloceste si azi la dreapta lui Dumnezeu pentru alesii Sai ca Preot din semintia lui Iuda .

6. Toti cei care incearca sa fure din slava lui Dumnezeu au sfarsit-o rau . Uitati-va la dictatorii seculari .
– la Irod cel Mare , moare mancat de viermi pentru a nu a dat glorie Stapanului lui Israel
– la fel si in mantuirea sufletelor noastre trebuie avut grija ca nu cumva sa incepem sa impartim Gloria cu Dumnezeu Fiul ( Acesta facandu-si partea Sa si noi pe a noastra ) .
– a imparti sau a fura din Gloria lui Yahweh este un pacat luciferic !

Concluzie :
Pacatul lui Ozia este acela ca el ca rege , a incercat sa exercite si atributii preotesti . Sfintele Scripturi lasasera sa se inteleaga ca urma sa vina Unul care va fi atat Rege cat si Mare Preot . Astfel Ozia s-a razvratit impotriva autoritatii Bibliei si la fel ca popi de astazi a incercat sa uzurpe autoritatea lui Dumnezeu .
Este buine sa ne cunoastem limitele . Daca suntem ceva suntem datorita Lui . Noi eram niste nimicuri , mai usori decat praful de pe cantar . Daca exista o diferenta intre noi si altii asta este un nemerit ( har ) si se datoreaza Lui. Daca realizam ce a facut El pentru noi asta ne aduce cu cornul in pamant . Nu exista loc pentru lauda umana Cineva spunea : ,, Floarea smereniei creste pe mormantul mandriei “ .Nu trebuie sa ne inaltam pe noi ci Unul trebuie sa fie inaltat in tot ce facem . De aceea ar trebui sa afirmam si noi ca Ioan Afundatorul : ,, Eu trebuie sa ma micsorez si El sa creasca ! “ .
Feriti-va de toti cei ce va lauda : ei va intind laturi sub picioare . Sa nu ai asemenea laudatori in sfatul tau de aproape . Te vor impinge spre ruina . Mandria este un pacat luciferic .

8 responses

 1. Emilia

  Pacatul consta in incalcarea cu voia a legii Lui Dumnezeu. Omul are posibilitatea de-a alege intre a incalca legea Lui Dumnezeu si a o respecta. Nu dumnezeu a predestinat ca acest rege Ozia sa pacatuiasca in acest fel, ci el a ales sa faca acest act nelegiuit, contrar legii Lui Dumnezeu.

  Dumnezeu nu l-a programat pe Adam sa cada in pacat…

  Dumnezeu nu l-a programat pe Cain sa-si omoare fratele…

  Dumnezeu nu l-a programat pe Lucufer sa devina un satan, adica impotrivitor fata de Dumnezeu…

  Predestinatia, in acest fel, este o batjocura la adresa lui Dumnezeu.

  Este mai usor pentru om sa stie ca Dumnezeu este vinovat pentru nelegiurile lui, dar, totusi, aceasta nu este adevarat. Omul alege daca vrea sau nu sa asculte de Dumnezeu.

  Daca predestinatia, in felul in care este inteleasa de unele religii, printre care si baptistii, ar fi adevarata, atunci nu ar mai exista idea de pacat… Totul ar face parte din asa-zisul „plan al Lui Dumnezeu”

  Adevarul este ca Dumnezeu i-a dat omului ratiune, l-a inzestrat cu intelepciune, dreptate, iubire si putere iar omul poate sa aleaga intre a asculta sau nu de Dumnezeu.

  Pacatul este incalcarea cu voia a legilor drepte a Lui Dumnezeu.

  19 ianuarie 2015 la 20:01

 2. Omul face pacatul voit datorita naturii sale mostenite din Adam. El este responsabil pentru ca il face , la fel cum un sofer beat e prins baut la volan si nu poate da vina pe bautura . Elohim a creat pe Adam cu posibilitatea de a alege intre bine si rau . El a fost singurul . Noi dupa cadere nu mai putem alege binele mantuitor , Biblia spune ca nu mai este nici un om care sa caute cu tot dinadinsul pe Yahweh . Salvarea noastra de atunci tine de indurarea Lui si nu suntem salvati dupa faptele noastre . Altminterea nu am mai declara ca suntem salvati prin Har . Caderea adamica a facut parte din planul alcatuit in Sine insusi inainte de intemeierea lumii , dar a fost pusa de asa natura incat omul a facut-o voit si de aceea omul este responsabil si socotit vinovat . Nu va pot spune dece Yahweh a ingaduit pacatul in rasa umana si inca il permite in continuare dar cu siguranta il vom afla intr-o zi .

  Priviti va rog la declaratia lui Yahweh cand spune ca voi avea mila de cine imi place sa am mila si ma voi indura de cine imi place sa ma indur. Cititi va rog primele 12 capitole din Exod si urmariti va rog pe Faraon de cand incepe Yahweh sa spuna despre el ca il va pedepsi , il va impietri si va nimici Egiptul ca sa isi arate gloria . Trecea ELOHIM peste vointa lui Faraon cand ii dadea planurile peste cap sau cand il Impietrea ? Am gasit ca erau momente cand era gata sa elibereze pe evrei si EL il impietrea pentru ca nu terminase cu pedepsirea lor si in final cu distrugerea . Sunt lucruri grele de inteles si acceptat dar Yahweh este stapan si poate sa pedepseasca pe nelegiuiti cand doreste si in felul pe care El il stabileste . El este suveran in relatia cu creaturile Sale . Daca nu acceptam asta nu o sa IL intelegem niciodata . El nu este un tiran daca actioneaza asa , EL este drept si bun si face totul spre gloria Sa. Ca nu Il intelem noi si avem mereu tendinta sa Il corectam in actiunile Sale , asta este alta problema .

  22 ianuarie 2015 la 17:18

 3. Emilia

  Ati scris:

  „Omul face pacatul voit datorita naturii sale mostenite din Adam. El este responsabil pentru ca il face , la fel cum un sofer beat e prins baut la volan si nu poate da vina pe bautura . Elohim a creat pe Adam cu posibilitatea de a alege intre bine si rau . El a fost singurul .”

  Raspuns:

  Ati afirmat, intr-un alt articol, ca Dumnezeu a hotarat ca unii din neamul omenesc sa fie mantuiti si altii sa fie nimiciti, inainte de-a fi facut Dumnezeu o farama din pulberea lumii, adica inainte de-a fi facut universul si aici vad ca spuneti ca Adam a fost singurul care a fost creat cu vointa libera… Totusi, crearea lui Adam cu vointa libera…, anuleaza idea de predestinatie dinaintea facerii universului… (oricum, nicaieri nu vom gasi o astfel de dovada…)

  Dumnezeu ne-a lasat cuvantul Lui scris, Biblia, tocmai pentru a putea deosebi binele de rau:

  Deuteronomul 30:15 Iată, îţi pun azi înainte viaţa şi binele, moartea şi răul.

  Deuteronomul 30:19 Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta,
  Deuteronomul 30:20 iubind pe Domnul, Dumnezeul tău, ascultând de glasul Lui, şi lipindu-te de El: căci de aceasta atârnă viaţa ta şi lungimea zilelor tale, şi numai aşa vei putea locui în ţara pe care a jurat Domnul că o va da părinţilor tăi, lui Avraam, Isaac şi Iacov

  Binele- consta tocmai din ascultarea de Dumnezeu si toate consecintele acestei stari binecuvantate.

  Raul- consta in neascultarea de Dumnezeu si toate consecintele care deriva din aceasta stare pacatoasa

  Omul poate sa fie interesat sa-L gaseasca pe Dumnezeu in viata lui sau nu…

  Ati scris:

  „Noi dupa cadere nu mai putem alege binele mantuitor , Biblia spune ca nu mai este nici un om care sa caute cu tot dinadinsul pe Yahweh . Salvarea noastra de atunci tine de indurarea Lui si nu suntem salvati dupa faptele noastre . Altminterea nu am mai declara ca suntem salvati prin Har.„

  Raspuns:

  Din versetele de mai sus si din foarte multe altele se poate intelege clar ca avem aceasta posibilitate sa ne intoarcem la Dumnezeu sau nu si mai avem posibilitatea de-a judeca, daca este bine ceea ce facem sau nu… Daca nu ne-ar mai fi lasat nicio posibilitate de alege, ar fi trebuit sa ne ia si ratiunea… prin care sa putem discerne daca un lucru este bun sau nu…

  Ezechiel 3:27 Dar când îţi voi vorbi, îţi voi deschide gura, ca să le spui: „Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: „Cine vrea să asculte, să asculte; cine nu vrea, să n-asculte! Căci sunt o casă de îndărătnici!”

  Ezechiel 18:5 Omul care este drept, care face judecată şi dreptate,
  Ezechiel 18:6 care nu mănâncă pe munţi carne jertfită idolilor, şi nu ridică ochii spre idolii casei lui Israel, care nu necinsteşte nevasta aproapelui său, şi nu se apropie de nevasta sa în timpul necurăţeniei ei,
  Ezechiel 18:7 care n-asupreşte pe nimeni, care dă înapoi datornicului zălogul, care nu răpeşte nimic, care dă din pâinea lui celui flămând şi înveleşte cu o haină pe cel gol,
  Ezechiel 18:8 care nu împrumută cu dobândă şi nu ia camătă, care îşi abate mâna de la nelegiuire şi judecă după adevăr între un om şi altul,
  Ezechiel 18:9 care urmează legile Mele şi păzeşte poruncile Mele, lucrând cu credincioşie, – omul acela este drept, şi va trăi negreşit, zice Domnul, Dumnezeu.”
  Ezechiel 18:10 „Dacă acum omul acesta are un fiu iute la mânie, care varsă sânge, sau care face ceva de felul acesta;
  Ezechiel 18:11 dacă acest fiu nu se ia în nimic după purtarea tatălui său neprihănit, ci mănâncă pe munţi, necinsteşte pe nevasta aproapelui său,
  Ezechiel 18:12 asupreşte pe cel nenorocit şi pe cel lipsit, răpeşte, nu dă înapoi zălogul, ridică ochii spre idoli şi face urâciuni,
  Ezechiel 18:13 împrumută cu dobândă şi ia camăta, s-ar putea oare să trăiască un astfel de fiu? Nu va trăi; a săvârşit toate aceste urâciuni, de aceea trebuie să moară. Sângele lui să cadă asupra capului lui!

  Ezechiel 18:14 Dar dacă un om are un fiu, care vede toate păcatele tatălui său, le vede, dar nu face la fel;
  Ezechiel 18:15 dacă fiul acela nu mănâncă pe munţi şi nu ridică ochii spre idolii casei lui Israel, nu necinsteşte pe nevasta aproapelui său,
  Ezechiel 18:16 nu asupreşte pe nimeni, nu ia nici un zălog, nu răpeşte, ci dă din pâinea lui celui flămând şi acoperă cu o haină pe cel gol,
  Ezechiel 18:17 îşi abate mâna de la nelegiuire, nu ia nici dobândă nici camătă, păzeşte poruncile Mele şi urmează legile Mele, acela nu va muri pentru nelegiuirea tatălui său, ci va trăi negreşit.
  Ezechiel 18:18 Dar tatăl său, care a fost un asupritor, a răpit de la alţii, a făcut în mijlocul poporului său ce nu este bine, el va muri pentru nelegiuirea lui!”
  Ezechiel 18:19 „Voi însă ziceţi: „Pentru ce nu poartă fiul pedeapsa pentru nelegiuirea tatălui său?” Pentru că fiul a lucrat după neprihănire şi dreptate, a păzit şi a împlinit toate legile Mele; el va trăi negreşit!

  Ezechiel 18:20 Sufletul care păcătuieşte, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său, şi tatăl nu va purta nelegiuirea fiului său! Neprihănirea celui neprihănit va fi peste el, şi răutatea celui rău va fi peste el.

  Ezechiel 18:21 Dar dacă cel rău se întoarce de la toate păcatele pe care le-a săvârşit, şi păzeşte toate legile Mele şi face ce este drept şi plăcut, va trăi negreşit, nu va muri.
  Ezechiel 18:22 Toate fărădelegile pe care le-a făcut, i se vor uita! El va trăi, din pricina neprihănirii în care a trăit.
  Ezechiel 18:23 Doresc Eu moartea păcătosului? zice Domnul, Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui şi să trăiască?
  Ezechiel 18:24 Însă dacă cel neprihănit se abate de la neprihănirea lui şi săvârşeşte nelegiuirea, dacă se ia după toate urâciunile celui rău, s-ar putea să trăiască el oare? Nu, ci toată neprihănirea lui va fi uitată, pentru că s-a dat la nelegiuire şi la păcat; de aceea va muri în ele.

  Ezechiel 18:25 Voi ziceţi: „Calea Domnului nu este dreaptă!” Ascultaţi dar, casa lui Israel! Nu este calea Mea dreaptă? Oare nu mai degrabă căile voastre nu sunt drepte?

  Ezechiel 18:26 Dacă cel neprihănit se abate de la neprihănirea lui şi săvârşeşte nelegiuirea, şi moare pentru aceasta, moare din pricina nelegiuirii pe care a săvârşit-o.
  Ezechiel 18:27 Dar dacă cel rău se întoarce de la răutatea lui şi face ce este drept şi bine, îşi va păstra sufletul viu.
  Ezechiel 18:28 Pentru că îşi deschide ochii şi se abate de la toate fărădelegile pe care le-a săvârşit, va trăi şi nu va muri.”

  Ezechiel 18:29 Casa lui Israel zice: „Calea Domnului nu este dreaptă.” Oare calea Mea nu este dreaptă, casa lui Israel? Oare nu mai degrabă căile voastre nu sunt drepte?

  Ezechiel 18:30 De aceea vă voi judeca pe fiecare după căile lui, casă a lui Israel, zice Domnul, Dumnezeu. Întoarceţi-vă şi abateţi-vă de la toate fărădelegile voastre, pentru ca să nu vă ducă nelegiuirea la pieire.

  Ezechiel 18:31 Lepădaţi de la voi toate fărădelegile, prin care aţi păcătuit, faceţi-vă rost de o inimă nouă şi un duh nou. Pentru ce vreţi să muriţi, casă a lui Israel?
  Ezechiel 18:32 Căci Eu nu doresc moartea celui ce moare, zice Domnul Dumnezeu. Întoarceţi-vă dar la Dumnezeu, şi veţi trăi.”

  Acele versete pe care le dati exemplu si aici ca nu este niciun om care sa caute pe Dumnezeu, nu se refera la cei care Il cauta ci la cei care nu Il cauta:

  Psalmi 14:1 Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!” S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este nici unul care să facă binele.
  Psalmi 14:2 Domnul Se uită de la înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor, să vadă de este vreunul care să aibă pricepere, şi care să caute pe Dumnezeu.
  Psalmi 14:3 Dar toţi s-au rătăcit, toţi s-au dovedit nişte netrebnici; nu este nici unul care să facă binele, nici unul măcar.

  Psalmi 14:4 Şi-au pierdut mintea toţi cei ce săvârşesc fărădelegea, de mănâncă pe poporul Meu, cum mănâncă pâinea, şi nu cheamă pe Domnul?
  Psalmi 14:5 Ei vor tremura de spaimă, când Se va arăta Dumnezeu în mijlocul neamului neprihănit.
  Psalmi 14:6 Râdeţi voi de nădejdea celui nenorocit… dar scăparea lui este Domnul.
  Psalmi 14:7 O! de ar porni din Sion izbăvirea lui Israel!…

  De aici si din alte dovezi asemanatoare, vom putea vedea ca Dumnezeu face o deosebire clara intre cei ce sunt credinciosi si cei ce nu sunt credinciosi…

  Pe cei necredinciosi ii arata ca nu este niciunul intre ei care sa caute pe Dumnezeu… de mananca pe poporul Sau…cum mananca painea…

  Ati scris:

  „Caderea adamica a facut parte din planul alcatuit in Sine insusi inainte de intemeierea lumii , dar a fost pusa de asa natura incat omul a facut-o voit si de aceea omul este responsabil si socotit vinovat . Nu va pot spune dece Yahweh a ingaduit pacatul in rasa umana si inca il permite in continuare dar cu siguranta il vom afla intr-o zi .”

  Raspuns:

  Sub nicio forma nu a planificat Dumnezeu caderea lui Adam si acest lucru nu face parte din planul Lui Dumnezeu. Biblia arata ca Dumnezeu l-a facut perfect atat pe el cat si pe Eva si Dumnezeu nu ar lucra asa de necinstit cu niste fiinte neajutorate…pe care apoi sa le considere vinovate si sa le omoare…dupa ce El, Insusi, in Atotputernicia Lui, ar fi pus totul la cale si chiar ar fi facut parte din planul Sau….

  Exclus total ca Iehova Dumnezeu sa fie necinstit…

  Iov 34:12 Nu, negreşit, Dumnezeu nu săvârşeşte fărădelegea; Cel Atotputernic nu calcă dreptatea.

  Isaia 26:7 Calea dreptului este neprihănirea; Tu, care eşti fără prihană, netezeşti cărarea dreptului.

  Tefania 3:5 Domnul este fără prihană în mijlocul ei. El nu face nici o nelegiuire; în fiecare dimineaţă El Îşi scoate la lumină judecăţile, fără să înceteze vreodată; dar cine este nelegiuit nu ştie de ruşine!

  Genesa 1:27 Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.
  Genesa 1:28 Dumnezeu i-a binecuvântat, şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul, şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”

  Genesa 1:31 Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; şi iată că erau foarte bune. Astfel a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a şasea.

  Dumnezeu l-a facut pe om perfect, i-a dat ratiune si vointa libera sa-si exercite calitatile cu care l-a inzestrat, numai in limitele legilor drepte ale Lui Dumnezeu sau, altfel, nu poate sa aibe dreptul sa traiasca…

  Genesa 2:15 Domnul Dumnezeu a luat pe om şi l-a aşezat în grădina Edenului, ca s-o lucreze şi s-o păzească.
  Genesa 2:16 Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină;
  Genesa 2:17 dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit.”

  Ecleziastul 7:29 Numai, iată ce am găsit: că Dumnezeu a făcut pe oameni fără prihană, dar ei umblă cu multe şiretenii.

  De asemenea, Lucifer a fost o fiinta perfecta pana cand s-a razvratit impotriva Lui Dumnezeu, lucru pe care l-a facut la libera lui alegere:

  Isaia 14:12 Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor!
  Isaia 14:13 Tu ziceai în inima ta: „Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu; voi şedea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miazănoaptei;
  Isaia 14:14 mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt.”

  Ezechiel 28:14 Erai un heruvim ocrotitor, cu aripile întinse; te pusesem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, şi umblai prin mijlocul pietrelor scânteietoare.
  Ezechiel 28:15 Ai fost fără prihană în căile tale, din ziua, când ai fost făcut, până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în tine.
  Ezechiel 28:16 Prin mărimea negoţului tău te-ai umplut de silnicie, şi ai păcătuit; de aceea te-am aruncat de pe muntele lui Dumnezeu, şi te nimicesc, heruvim ocrotitor, din mijlocul pietrelor scânteietoare.

  Ezechiel 28:17 Ţi s-a îngâmfat inima din pricina frumuseţii tale, ţi-ai stricat înţelepciunea cu strălucirea ta. De aceea, te arunc la pământ, te dau privelişte împăraţilor.
  Ezechiel 28:18 Prin mulţimea nelegiuirilor tale, prin nedreptatea negoţului tău, ţi-ai spurcat locaşurile sfinte; de aceea, scot din mijlocul tău un foc, care te mistuie, şi te prefac în cenuşă pe pământ, înaintea tuturor celor ce te privesc.
  Ezechiel 28:19 Toţi cei ce te cunosc între popoare rămân uimiţi din pricina ta; eşti nimicit, şi nu vei mai fi niciodată!”

  Ingerii, care s-au razvratit impreuna cu Lucifer, se gasesc in aceeasi situatie:

  2 Petru 2:4 Căci dacă n-a cruţat Dumnezeu pe îngerii care au păcătuit, ci i-a aruncat în Adânc, unde stau înconjuraţi de întuneric, legaţi cu lanţuri şi păstraţi pentru judecată;

  Iuda 1:6 El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puşi în lanţuri veşnice, în întuneric, pe îngerii care nu şi-au păstrat vrednicia, ci şi-au părăsit locuinţa.

  Toate fiintele inteligente, atat cele spirituale cat si cele materiale, au posibilitatea de-a alege intre ascultarea sau neascultarea de Dumnezeu.

  Despre faraon si impietrirea sa, voi scrie in curand

  29 ianuarie 2015 la 21:32

 4. Emilia

  Acuma sa vedem cum este cu impietrirea lui faraon.

  Atunci cand Moise a fost trimis la faraon sa ii spuna sa lase pe poporul lui Israel sa plece sa aduca o jertfa Lui Iehova Dumnezeu, faraon a raspuns:

  Exodul 5:1 Moise şi Aaron s-au dus apoi la Faraon, şi i-au zis: „Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul lui Israel: „Lasă pe poporul Meu să plece, ca să prăznuiască în pustie un praznic în cinstea Mea.”
  Exodul 5:2 Faraon a răspuns: „Cine este Domnul, ca să ascult de glasul Lui, şi să las pe Israel să plece?” Eu nu cunosc pe Domnul, şi nu voi lăsa pe Israel să plece.”

  Iehova Dumnezeu a impietrit inima lui faraon prin cuvantul Sau, pe care l-au spus Moise si Aron inaintea lui, cuvant care lui faraon nu i-a convenit deloc.

  Iehova Dumnezeu s-a folosit de prestiinta Sa si a prevazut mai dinainte faptul ca faraon, in ingamfarea sa, nu va lasa un popor de sclavi, care ii faceau muncile cele mai grele, sa iasa afara din tara si sa devina liber…

  In Exod 9:14-16, este scris:

  Exodul 9:14 Fiindcă, de data aceasta, am să trimit toate urgiile Mele împotriva inimii tale, împotriva slujitorilor tăi şi împotriva poporului tău, ca să ştii că nimeni nu este ca Mine pe tot pământul.
  Exodul 9:15 Dacă Mi-aş fi întins mâna, şi te-aş fi lovit cu ciumă, pe tine şi pe poporul tău, ai fi pierit de pe pământ.
  Exodul 9:16 Dar te-am lăsat să rămâi în picioare, ca să vezi puterea Mea, şi Numele Meu să fie vestit în tot pământul.

  Dupa cum vedem nu scrie ca si in Romani:

  Romani 9:17 Fiindcă Scriptura zice lui Faraon: „Te-am ridicat înadins, ca să-Mi arăt în tine puterea Mea, şi pentru ca Numele Meu să fie vestit în tot pământul.”

  Asa este tradus in Biblia, traducerea Cornilescu, dar in traducerea Nitzulescu, scrie:

  Romani 9:17: Caci Scriptura zice lui faraon:„pentru acesta te-am desteptat, ca sa arat in tine puterea mea si ca sa fie dat in stire numele meu in tot pamantul”

  Iar in Exod 9:16, in Biblia Nitzulescu scrie: Dara eu, pentru aceea te las sa traiesti pentru ca sa -ti arat puterea mea si ca numele meu sa se faca cunoscut peste tot pamantul

  Trebuie sa verificam mai multe traduceri pentru a putea vedea exact ceea ce dorim sa stim.

  Este diferenta de traducere si se poate intelege ca Dumnezeu l-a ridicat pe faraon…poate chiar la putere..dar asta poate fi numai o speculatie prin care sa se aduca hula asupra numelui Lui Dumnezeu.

  Dumnezeu iubeste pe cei ce-L iubesc pe El si asculta de poruncile Lui, dar cuvantul Lui Dumnezeu, impietreste pe cei care nu iubesc adevarul Lui DUmnezeu:

  Romani 9:15 Căci El a zis lui Moise: „Voi avea milă de oricine-Mi va plăcea să am milă; şi Mă voi îndura de oricine-Mi va plăcea să Mă îndur.”

  Isaia 55:7 Să se lase cel rău de calea lui, şi omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru, care nu oboseşte iertând.

  Deuteronomul 6:25 Vom avea parte de îndurarea Lui, dacă vom împlini cu scumpătate toate aceste porunci înaintea Domnului, Dumnezeului nostru, cum ne-a poruncit El.”

  Deuteronomul 7:9 Să ştii dar că Domnul, Dumnezeul tău, este singurul Dumnezeu. El este un Dumnezeu credincios şi Îşi ţine legământul şi îndurarea până la al miilea neam de oameni faţă de cei ce-L iubesc şi păzesc poruncile Lui.

  Deuteronomul 7:12 Dacă veţi asculta aceste porunci, dacă le veţi păzi şi împlini, Domnul, Dumnezeul tău, va ţine faţă de tine legământul şi îndurarea cu care S-a jurat părinţilor tăi.

  1 Imparati 8:23 şi a zis: „Doamne, Dumnezeul lui Israel! Nu este Dumnezeu ca Tine, nici sus în ceruri, nici jos pe pământ: Tu ţii legământul şi îndurarea faţă de robii Tăi, care umblă înaintea Ta din toată inima lor!

  Psalmi 103:13 Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură domnul de cei ce se tem de El.

  Psalmi 103:17 Dar bunătatea Domnului ţine în veci pentru cei ce se tem de El, şi îndurarea Lui pentru copiii copiilor lor,

  Romani 10:12 În adevăr, nu este nici o deosebire între Iudeu şi Grec; căci toţi au acelaşi Domn, care este bogat în îndurare pentru toţi cei ce-L cheamă.

  Dumnezeu ii iubeste pe cei care doresc sa Il cunoasca si sa-L asculte:

  Psalmi 11:7 Căci Domnul este drept, iubeşte dreptatea, şi cei neprihăniţi privesc Faţa Lui.

  Psalmi 37:28 Căci Domnul iubeşte dreptatea, şi nu părăseşte pe credincioşii Lui. Totdeauna ei sunt sub paza Lui, dar sămânţa celor răi este nimicită.

  Psalmi 91:14 „Fiindcă Mă iubeşte – zice Domnul – de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaşte Numele Meu.

  Psalmi 147:11 Domnul iubeşte pe cei ce se tem de El, pe cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui.

  Ioan 14:21 Cine are poruncile Mele şi le păzeşte, acela Mă iubeşte; şi cine Mă iubeşte, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, şi Mă voi arăta lui.”

  Ioan 14:24 Cine nu Mă iubeşte, nu păzeşte cuvintele Mele. Şi cuvântul, pe care-l auziţi, nu este al Meu, ci al Tatălui, care M-a trimis.

  Dumnezeu impietreste pe cei razvratiti, prin faptul ca lor nu le convin ce aud de la Dumnezeu:

  Proverbe 28:14 Ferice de omul care se teme necontenit, dar cel ce-şi împietreşte inima cade în nenorocire. –

  1 Samuel 6:6 Pentru ce să vă împietriţi inima, cum şi-au împietrit inima Egiptenii şi Faraon? Nu i-a pedepsit El şi n-au lăsat ei atunci pe copiii lui Israel să plece?

  Psalmi 95:8 „Nu vă împietriţi inima, ca la Meriba, ca în ziua de la Masa, în pustie,

  Evrei 3:8 nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii, ca în ziua ispitirii în pustie,

  Evrei 3:15 câtă vreme se zice: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii.”

  Evrei 4:7 El hotărăşte din nou o zi: „Astăzi”, – zicând, în David, după atâta vreme, cum s-a spus mai sus: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile!”

  Maleahi 3:13 „Cuvintele voastre sunt aspre împotriva Mea, zice Domnul. Şi mai întrebaţi: „Ce-am spus noi împotriva Ta?”
  Maleahi 3:14 „Aţi zis: „Degeaba slujim lui Dumnezeu; şi ce am câştigat dacă am păzit poruncile Lui, şi am umblat trişti înaintea Domnului oştirilor?
  Maleahi 3:15 Acum fericim pe cei trufaşi; da, celor răi le merge bine; da, ei ispitesc pe Dumnezeu, şi scapă!” –
  Maleahi 3:16 Atunci şi cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta, şi a ascultat; şi o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul, şi cinstesc Numele Lui.
  Maleahi 3:17 „Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oştirilor, Îmi vor fi o comoară deosebită, în ziua pe care o pregătesc Eu. Voi avea milă de ei, cum are milă un om de fiul său, care-i slujeşte.
  Maleahi 3:18 Şi veţi vedea din nou atunci deosebirea dintre cel neprihănit şi cel rău, dintre cel ce slujeşte lui Dumnezeu şi cel ce nu-I slujeşte.”

  5 februarie 2015 la 22:41

  • Am ințeles că trebuie să mă rog în continuare pentru dvs. , nu vreau să mai zic nimic în schimb … .

   5 februarie 2015 la 22:51

 5. Emilia

  Este foarte bine sa ne rugam unii pentru altii. Aceasta este recomandarea Bibliei:

  1 Tesaloniceni 5:17 Rugaţi-vă neîncetat.

  Evrei 13:18 Rugaţi-vă pentru noi; căci suntem încredinţaţi că avem un cuget bun, dorind să ne purtăm bine în toate lucrurile.

  Totusi, sa luam in considerare adevarurile Bibliei si sa credem ceea ce scrie in ea, pentru ca numai asa vom putea face voia Lui Dumnezeu si numai asa vor fi primite rugaciunile noastre.

  Nu aveti ce sa mai spuneti la acele dovezi biblice, pentru ca sunt foarte clare si se poate intelege bine motivul pentru care Dumnezeu ii accepta pe unii, ii respinge pe altii, ii atrage sau ii impietreste…

  Este mai simplu sa dam vina pe Dumnezeu pentru nelegiuirea celor rai si sa spunem ca El i-a programat pentru nimicire si ca… nu ar avea nicio vina pentru asta…dar aceasta nu este adevarat si Biblia ne arata felul drept si curat in care lucreaza Dumnezeu.

  Nu Dumnezeu il face pe om sa fie necredincios ci el alege acesta cale a necredintei:

  Genesa 6:12 Dumnezeu S-a uitat spre pământ, şi iată că pământul era stricat; căci orice făptură îşi stricase calea pe pământ.

  Deuteronomul 32:3 Căci voi vesti Numele Domnului. Daţi slavă Dumnezeului nostru!
  Deuteronomul 32:4 El este Stânca; lucrările Lui sunt desăvârşite, Căci toate căile Lui sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios şi fără nedreptate, El este drept şi curat.
  Deuteronomul 32:5 Ei s-au stricat; Netrebnicia copiilor Lui, este ruşinea lor! Neam îndărătnic şi stricat!

  Deuteronomul 32:6 Pe Domnul îl răsplătiţi astfel! Popor nechibzuit şi fără înţelepciune! Nu este El oare Tatăl tău, care te-a făcut, Te-a întocmit, şi ţi-a dat fiinţă?

  Psalmi 18:26 cu cel curat Te arăţi curat, şi cu cel stricat Te porţi după stricăciunea lui.

  Proverbe 3:32 Căci Domnul urăşte pe oamenii stricaţi, dar este prieten cu cei fără prihană.

  Proverbe 11:20 Cei cu inima stricată sunt o scârbă înaintea Domnului, dar cei ce umblă fără prihană Îi sunt plăcuţi.

  Proverbe 28:9 Dacă cineva îşi întoarce urechea ca să n-asculte legea, chiar şi rugăciunea lui este o scârbă. –

  Psalmi 10:17 Tu auzi rugăciunile celor ce suferă, Doamne! Le întăreşti inima, Îţi pleci urechea spre ei,

  6 februarie 2015 la 11:38

 6. Alina Gottlieb

  Omul care nu e Născut din Nou nu poate iubi cea ce Dumnezeu iubește și nici nu poți săi fie plăcut prin firea.lui paminteasca omul iubește mai mult Pacatul și nu Lumina .

  6 noiembrie 2019 la 17:37

  • Amin! Din păcate azi omenirea crede că Adam la cădere și-a frânt doar unghia de la degetul mic, nu gâtul! Pentru că nu se crede în moartea spirituală a descendenților lui Adam, avem astăzi un om suveran și un Dumnezeu chelner!!!.

   6 noiembrie 2019 la 19:54

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.