,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” – Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Cupa din Ghetsimani

Cupa din Ghetsimani

1. Cupa era plina cu mania lui Dumnezeu neamestecata ( ne indulcita ) . Nu vreau sa diminuez cu nimic din suferintele fizice ale Domnului Isus , dar cred ca cea mai mare durere pe care o avea era una sufleteasca , interioara .
Ce nu era cupa:
– Palmele si pumnii romani
– Nu era biciul cu sfarcuri
– Nu era stalpul roman
– Nu era coroana de spini
– Nu era stalpul carat in spate spre locul executiei ( stalp carat si de Simon din Cirena )
– Nu erau vorbele de ocara si expunerea goliciunii pe stalp
– Nu era parerea de rau ca moare in floarea varstei
– Nu erau cuiele batute in maini si picioare
– Nu era nici sulita infipta in coasta
– Nu era nici moartea prin rastignire in sine
– Nu era nici frica de diavol cum spun unii – aceasta e o blasfemie !
– Nu era nici moartea de martir .
Unii spun ca atunci cand cand a zis ,, Tata departeaza paharul de la Mine “ nu a vrut sa mearga la Golgota . Aceasta e o mare minciuna ! El pentru aceasta a venit in lume . Daca ii era frica de martiraj Domnul Domnilor ar fi ramas mai prejos de ucenicii Sai ! Au fost multi care au suferit fizic mai mult decat El : rastigniti cu capul in jos , jupuiti , altii unsi cu zmoala slujind drept torte , si totus ei nu s-au inspaimantat ! Au intrat cantand imnuri de glorie in arene ! Si EL sa ramana mai prejos ca ei ? Niciodata !
– Ioan 12.27. – Tata , salveaza-ma din ceasul acesta ? Dar pentru aceasta am venit in lume .
– Tatal L-a zdrobit ( asa a gasit cu cale ) , El a devenit pacat , vierme ( Ps.22.6-18 . ) , tap ispasitor alungat in pustie , sarpe de arama inaltat in pustie .

2.Ce este cupa ? Ce era in ea? Era ura sfanta a lui Dumnezeu impotriva pacatului celor alesi , era mania dreptatea si judecata lui Dumnezeu .
– Domnul a gasit cu cale sa-L zdrobeasca prin suferinta
– Cand a strigat ,, S-a ispravit “ , Cristos Domnul a terminat de golit cupa .
– Sorbind cupa , nu o sa ma mai atinga pe mine mania lui Dumnezeu .El a baut-o in locul tuturor alesilor lui Dumnezeu . Pedepsindu-L pe El , am fost gratiati noi .
– Acesta este motivul pentru care nici un ales pentru ale carui pacate a platit Cristos , nu va experimenta ura lui Dumnezeu , mania si urgia in iazul de foc.

3.Ce a realizat Cristos Domnul cand a baut cupa ? Daca El nu ar fi baut cupa maniei lui Dumnezeu :
– nu ar fi putut satisface cerintele dreptatii lui Dumnezeu ( atributul dreptatii cere pedeapsa pacatului , acesta este motivul pentru care mantuirea tine de nemerit si nu de dreptate )
– daca Cristos Isus ar fi murit altfel de moarte ( taierea capului , lapidare , etc. ) , nu ar fi implinit Scripturile care spun ca ,, nici un os nu-I va fi zdrobit “ .
– daca murea datorita propriilor greseli si pacate , moartea Lui nu ar fi avut efect . Era la fel ca si celelalte creaturi.
– Acesta este motivul pentru care ingerii , serafimii ,heruvimii sau arhanghelii nu pot sa isi de-a viata ca pret de rascumparare pentru omenire . Creaturilor li s-a dat viata ele nu o au in sine.
– Trebuia sa moara Dumnezeu in trup de adam ( om ) , deoarece El insas este Viata ! Este Cel ,, care are puterea sa-Si de-a viata ca mai apoi sa Si-o ia “ .
– Isus Cristos nu a ramas mort. El s-a inaltat dupa 40 de zile la dreapta lui Dumnezeuin cer
– Nici un om nu s-a inaltat atat de sus , El a fost primul : Ps.24.7-10 .
– Pentru prima oara in toata vesnicia portile vesnice se deschid pentru un Om – Ipmarat al gloriei .
– El intra pe porti si toate fiintele cad la pamant . Acesta este motivul pentru care nu-L poti face Domn al inimii tale . El chiar este ! Fie ca Il slujesti sau nu , binecuvantezi sau blestemi , urasti sau iubesti , El este pentru ca Dumnezeu I-a dat un Nume mai presus de orice nume , ca orice genunchi sa se plece si orice limba sa marturiseasca ca El este Adonai ( Stapan ) .
– Unii dintre voi va veti pleca genunchii datorita harului dat , iar altii va veti pleca genunchii pentru ca va vor fi zdrobiti de Cel care domneste peste natiuni cu un toiag de fier.
4. Indemn la schimbarea gandirii .

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s