,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” – Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Despre curvie si preacurvie ( adulter ) in Sfanta Scriptura

4 responses

 1. Emilia

  Va rog sa-mi spuneti, daca se poate, cine este aceasta femeie?

  Apocalipsa 17:1 Apoi unul din cei şapte îngeri, care ţineau cele şapte potire, a venit de a vorbit cu mine, şi mi-a zis: „Vino să-ţi arăt judecata curvei celei mari, care stă pe ape mari.
  Apocalipsa 17:2 Cu ea au curvit împăraţii pământului; şi locuitorii pământului s-au îmbătat de vinul curviei ei!”
  Apocalipsa 17:3 Şi m-a dus, în Duhul, într-o pustie. Şi am văzut o femeie, şezând pe o fiară de culoare stacojie, plină cu nume de hulă, şi avea şapte capete şi zece coarne.
  Apocalipsa 17:4 Femeia aceasta era îmbrăcată cu purpură şi stacojiu; era împodobită cu aur, cu pietre scumpe şi cu mărgăritare. Ţinea în mână un potir de aur, plin de spurcăciuni şi de necurăţiile curviei ei.
  Apocalipsa 17:5 Pe frunte purta scris un nume, o taină: „Babilonul cel mare, mama curvelor şi spurcăciunilor pământului.”

  1 noiembrie 2014 la 21:30

  • Buna ziua . Din cate inteleg eu femeia aceasta este o metafora ce ilustreaza institutia religiei false , religie provenita din cea din Ierusalim .In versetul 18 din cap.17 spune ca femeia este cetatea cea mare – Ierusalimul cred eu , catolicismul si ortodoxia .

   Aceasta religie e data ca mama – a protestantilor . Acestea de la urma sunt fiicele ei:

   Biserica Luterana: Fondata de Martin Luther in 1520 d.Cr. Aceasta a fost prima separare protestanta de Biserica Catolica.

   Biserica Zwingliana avand fondator pe Ulrich Zwingli in 1524 d.Cr.in cantoanele Elvetiene.

   Biserica Episcopala: Fondata de Henry al VIII-lea in 1534 d.Cr.. Se mai numeste si Biserica Anglicana. A iesit din Biserica Catolica.

   Biserica Prezbiteriana: Fondata in 1536 d.Cr. de John Calvin, care era catolic; John Knox a fost unul din promotorii ei timpurii care a reusit sa faca din Biserica Prezbiteriana religia de stat a Scotiei.

   Nepoatele Curvei celei Mari fiind toti care au iesit din sanul protestantilor . In termeni teologici sunt priviti ca val reastaurator. Dintre aceste nepoate enumar doar cateva :

   Biserica Metodista: Fondata in 1735 d.Cr. de John si Charles Wesley

   Biserica Crestina: Fondata in 1827 d.Cr. de Alexander Campbell

   Bisericile Sfinteniei a aparut in 1830 iesind din Biserica Metodista si pastrand invataturile lui John Wesley

   Biserica Nazarinenilor (fondata in 1895 de Phineas Bressee in California)

   Bisericile Penticostale au aparut la inceputul secolului XX in Topeka, Kansas (1901) si Los Angeles (1906) la Azusa Street Mission, caminul infamei femei predicator Aimie Simple MacPherson

   Bisericile Carismatice au aparut la sfarsitul anilor ’50 si inceputul anilor ’60 printre principalele denominatii non-penticostale

   Sfintii zilelor de pe urma sau Biserica mormona a fost fondata de Joseph Smith in 1830.

   Biserica Adventista de ziua a saptea a aparut in 1863 d.Cr. Desi miscarea a inceput in 1844 cu William Miller, aceasta nu a devenit o denominatie oficiala decat in 1863 sub conducerea lui Joseph Bates, James White si a sotiei sale, Ellen Harmon White

   Martorii lui Iehova sunt cunoscuti sub acest nume doar din 1931. Ei au fost numiti milenisti sau studenti internationali in Biblie. Inainte de aceasta, s-au numit russelliti, de la fondatorul lor, Charles Taze Russell. Primul grup oficial a fost fondat de Russell in 1872.

   Crestinii dupa Evanghelie, sau Fratii, au aparut in Plymouth, Anglia in anul 1831 fiind infiintati de A.N. Groves si J.N. Darby

   Baptistii apostaziati si ecumenici , miscare ecumenica moderna ce isi are originea in Edinburgh Missionary Conference tinuta in anul 1910.

   Pentru mai multe detalii vedeti :

   Detaliile pe finalul articolului la cap. Autoritate si fondatori.

   2 noiembrie 2014 la 11:03

 2. Emilia

  Din ceea ce scrieti se poate vedea ca parerea d-voastra este ca religiile catolica si ortodoxa, precum si unele din cultele protestante si neoprotestante, s-ar gasi in aceasta situatie grava, de a face parte din „Babilonul cel mare, mama curvelor si a spurcaciunilor pamantului” si a „ficelor ei”… si ca singur cultul baptist nu s-ar gasi in aceasta situatie neplacuta Lui Dumnezeu…

  Totusi cum explicati versetele:

  „Apocalipsa 17:2 Cu ea au curvit împăraţii pământului; şi locuitorii pământului s-au îmbătat de vinul curviei ei!”

  Apocalipsa 17:3 Şi m-a dus, în Duhul, într-o pustie. Şi am văzut o femeie, şezând pe o fiară de culoare stacojie, plină cu nume de hulă, şi avea şapte capete şi zece coarne.”?

  2 noiembrie 2014 la 22:13

 3. Ba da doamna am scris si de baptistii din cult aici ,, Baptistii apostaziati si ecumenici <<. Si ei sunt apostati . Daca vreti sa discutam sunati-ma va rog pe telefon . Dati un beep si va sun eu . Nr meu este in vodafon : 0722469577 .

  Daca doriti sa discutam eu va stau la dispozitie.

  3 noiembrie 2014 la 15:45

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.