,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” – Joseph Hooke, apologet baptist englez .

A 5-a conferinţă anuală a Adunării Baptiste Harul Suveran Bocşa :18-19 februarie 2012

A 5-a conferinţă anuală a Adunării Baptiste Harul Suveran Bocşa

18-19 februarie 2012

 

Subiectul conferinţei va fi „Autoritatea finală a Scripturii”

 

Trăim într-o vreme în care Scriptura se află sub intense atacuri, atât din partea celor care o contestă, cât şi din partea multora care îşi spun creştini. Mai mult chiar, şi dintre cei ce susţin „Sola Scriptura” sau autoritatea supremă a Scripturii, tot mai puţini sunt cei care cred că Scriptura este într-adevăr suficientă pentru tot ceea ce facem şi credem, că oferă răspunsuri la toate problemele noastre şi că este cu adevărat relevantă astăzi. Subiectul autorităţii Scripturii, deci, este de maximă importanţă într-un astfel de timp.

 

 • Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom trece în revistă câteva date generale despre cartea unică şi fascinantă pe care o numim Biblia, vom vedea caracteristicile ei ca şi Cuvânt inspirat al lui Dumnezeu, vom vedea de ce este Biblia autoritatea supremă, fără egal, în materie de credinţă şi practică.
 • Vom trece în revistă şi Tradiţia, pe care mulţi o consideră a fi deopotrivă cu Scriptura în ce priveşte autoritatea; vom analiza din perspectivă istorică evoluţia tradiţiei dar şi insistenţa în fiecare generaţie a adunărilor adevărate că Scriptura este autoritatea supremă pentru tot ce credem şi facem.
 • Vom vedea de ce există atât de multe grupări creştine care pretind fiecare că susţin autoritatea finală a Scripturii pentru tot ceea ce cred şi practică, dar sunt atât de diferite între ele.
 • Vom reveni în generaţia noastră, şi vom încerca să răspundem la întrebarea: „Ce facem când Scriptura tace?” sau, cu alte cuvinte, cum putem ştii că o anumită practică despre care Scriptura nu vorbeşte este corectă sau greşită. Vom vedea că există anumite criterii după care putem judeca orice astfel de practică.
 • Iar în încheiere, vom face câteva aplicaţii practice ale autorităţii Scripturii, încercând să răspundem unor întrebări de interes actual: Închinarea conform Scripturii (discuţie despre închinarea modernă, închinarea şi sărbătorile; închinarea prin imagine); Evanghelizarea după Scriptură (metodele de evanghelizare moderne în lumina Scripturii); Plantarea scripturală de adunări.

 

 

 

Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze aceste mesaje şi să lucreze în inimile alor Săi o mai mare iubire faţă de Cuvântul sfânt şi o trăire fără compromis a autorităţii finale a Scripturilor.

 

Anunțuri

2 responses

 1. credinciosu44

  lipsa de putere de sus aduce in viata unor credinciosi falsa incredintare ca ei sustin scriptura dar tagaduiesc puterea cand au probleme alearga la om deci la creatie nu la Dumnezeu adica la Creator creinduse multa confuzie in inimile acelora care nu cunosc Harul mantuitor al lui Isus Cristos ..Nu e de mirare ca bietul „Ion”sta in birt si isi bea mintile la vederea unui crestinism evanghelic fara putere si a numeroaselor dispute teologice ,azi nu mai putem zice ‘aur si argint nu am ‘pentru ca avem pe mai multi ani [unii] dar nici nu mai zicem, pentruca nu putem, in Numele lui ISUS DIN NAZARET scoalate si umbla .In totdeauna sunt bine venite conferintele biblice doar ca nu se doreste o revenire la lucrarile scripturii ,la puterea ei si astfel ne privam singuri de beneficiile fluviului vietii langa care stam fara sa ne aplecam si sa bem, Ezechiel 47 cu 9 ,Ioan 7:37la 39.Atata timp cat apa ajunge doar la glezne ,genunchi, solduri Ez.47 : 3 si 4.adica nu venim la Isus acceptand tot planul de lucrare facem ce vrem noi fara calauzirea Duhului care ne doreste cu gelozie pentru Sine.

  28 Ianuarie 2012 la 10:24

 2. Doresc mult,si am sa ma rog pentru aceasta,ca Domnul sa binecuvinteze aceasta intrunire ,pentru ca Numele Sau fie ridicat in slava,si sa lumineze Cuvantul Sau in intunericul in care traim astazi.Mult Har si Pace de la D-nul pentru aceste zile.

  28 Ianuarie 2012 la 11:15

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s