,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” – Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Dragii noştri

Dragii noştri,

 

Se încheie iarăşi un an, spre care privim cu nostalgie şi sentimente amestecate. Privind în jurul nostru, observăm cu tristeţe că valorile autentic creştine sunt tot mai şterse, cu fiecare an care trece; iar numărul celor care le compromit creşte mereu. Puţini mai ştiu clar ce cred, şi chiar mai puţini sunt cei ce iau poziţie pentru ceea ce cred. În vacarmul strigătelor mulţimii „creştinilor” compromişi, tot mai greu se disting vocile celor ce cheamă înapoi la Scripturi.

Scriptura este atacată şi subminată de cei care îşi arogă titlul de apărători ai ei. Dictonul „Sola Scriptura”, „Numai Scriptura” nu mai este decât o expresie golită de sens, care nu trebuie luată în serios. Cine o ia ad literam este ridiculizat.

În schimb, se adoptă tot mai multe învăţături şi practici din creştinismul tradiţional, care sunt la origine păgâne. Nu puţini sunt cei care încearcă să îşi justifice dezertarea de la Scripturi în tabăra „creştinismului” păgânizat tocmai cu Scriptura. Aceştia sunt gata să răstălmăcească orice şi oricât din Scriptură pentru a-şi justifica infidelitatea.

Noi însă ştim că nu putem să Îl iubim pe Dumnezeu şi în acelaşi timp să îi dispreţuim Cuvântul. Dacă Îl iubim cu adevărat, atunci vom iubi, respecta şi împlini Cuvântul Său, Biblia. Vom crede că este suficient pentru nevoile noastre şi nu vom îndrăzni nici să scoatem, nici să adăugăm ceva la Cuvânt.

Ne răsună în minte cuvintele Domnului, „când va veni Fiul Omului, va găsi El credinţă pe pământ?” (Luca 18:8). În lumina acestor cuvinte, credem că în vremea dinaintea venirii Domnului va exista o dezertare masivă de la adevărul Scripturii, şi nu o mare trezire, aşa cum afirmă mulţi.

Credem că venirea Domnului este iminentă, şi privim spre acest eveniment cu nerăbdare şi bucurie, dar tocmai această aşteptare trebuie să ne fie cel mai puternic imbold de a nu amâna luarea de poziţie pentru Cuvântul Său. Vrem ca El să ne găsească lucrând, să ne găsească credincioşi în tot ceea ce ne-a încredinţat. Iar cel mai de preţ lucru pe care ni l-a încredinţat este Cuvântul (Ioan 17:14).

Privind înapoi spre anul care se încheie, să ne întrebăm: „ce am făcut pentru apărarea Scripturilor, a ‚credinţei dată sfinţilor odată pentru totdeauna’?” Privind spre anul care ne stă în faţă, ne rugăm să fie unul în care toţi să afle de iubirea noastră pentru Cuvântul sfânt, din cuvintele şi din faptele noastre.

 

Cu dragoste, în Cristos,

CURTIS PUGH            RAUL ENYEDI           AUREL MICLEA JR.

One response

  1. 1 ianuarie 2012 la 14:58

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.