,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” – Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Copilasilor paziti-va de idoli ! Amin? 1Ioan 5.21.

Reclame

15 responses

 1. cu ce duh ai scris articolul?Vladimir Pustan aduce oameni la Hristos , nu il judeca , ci roaga-te pentru el , si iubeste-l caci daca spui ca esti fiu al lui Dumnezeu sa stii ca esti frate cu el , iubeste-ti fratele , caci nu biserica baptista sau penticostala te duce in cer ci Hristos

  30 noiembrie 2011 la 03:26

 2. 30 noiembrie 2011 la 04:55

 3. Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun.
  1 Tes.5:21

  30 noiembrie 2011 la 09:46

 4. Draga Paul l-am scris in speranta ca va fi un semnal de alarma pentru fratii veritabili in Cristos Domnul . A spune ca aduci oameni la Cristos slujind si idolilor in acelas timp , ma duce cu gandul la samaritenii adusi de imparatul Asiriei din Babilon , Cuta , Ava , Hamat si Sefarvaim . Nu poti sa slujesti la doi stapani , asa cred eu.
  Da o sa ma rog pt el am inteles ca ar avea probleme si cu sanatatea .Domnul sa ii de-a har si sa il vindece atat spiritual cat si fizic.

  30 noiembrie 2011 la 10:08

 5. Aurel (celalalt)

  Da, imi este clar ca traim vremurile in care la RAU i se mai spune si BINE, iar la BINE i se mai spune si RAU. Ma mira doar viteza cu care sunt aruncate la cosul de gunoi principiile vechi si sanatoase. Ma mira graba cu care unii „crestini” imbratiseaza PAGANISMUL, stand ascunsi in umbra bunelor intentii (materie prima a drumului spre iad). Pustan castiga suflete?! Domnul castiga suflete! Domnul nu are nevoie de de imixtiuni pagane, de minciuni si manipulari, cu atat mai putin de „lucratori” pagan-o-ecumenici… EVANGHELIA HARULUI LUI DUMEZEU ESTE CURATA, SFANTA SI DATATOARE DE VIATA.
  Una din primele cerinte adresate adunarilor dintr-e neamuri a fost sa se fereasca de ori ce atingere (contact) cu paganismul. „sa se ferească de pângăririle idolilor, de curvie, de dobitoace zugrumate şi de sânge”, cand s-au schimbat regulile, si cine a dat liber la PAGANISM?! (Faptele Apostolilor 15:19-20)
  Domnul sa vindece mintile bolnave si sa dea vindecare si despartire de tot ce e pagan si nescriptural!
  La LEGE si la MARTURIE!

  30 noiembrie 2011 la 10:20

 6. sandu

  vad ca nu se cunoaste ce este un idol

  30 noiembrie 2011 la 12:28

 7. M.M

  „Vai de cei ce numesc raul bine si binele rau,care spun ca intunericul este lumina si lumina intuneric…”Isaia 5;20
  D-zeu era intristat cand capeteniile poporului Sau Izrael,nu mai erau in stare sa faca deosebire intre ce este sfant si ce nu este sfant:Ezechiel 22;26,si cu cat mai mult acum cand dragostea pentru ADEVARUL LUI ,umblarea in ADEVAR,este tot mai mult incununata cu inchinari”false”care altadata se ignora din plin.Apostolul Pavel spune in 2 Corinteni 2;17″Caci noi nu stricam Cuvantul lui D-zeu,cum fac cei mai multi….”Adica vroia sa spuna si aceasta:ca nu il amesteca cu ce nu era din Cuvantul lui D-zeu.De ce se cladeste din nou cea ce am stricat odata,atunci cand am fost intorsi de la inchinarea la feluriti idoli?Am stricat „aceasta inchinare falsa”pentru ca am fost luminati de Duhul D-lui,am fost sfintiti prin adevarul Lui pur.Am fost odinioara in intuneric,dar acum suntem in lumina,acum cercetam care este voia D-lui,si nu mai luam parte la lucrarile intunericului,ci le condamnam (Efeseni 5;8-17).Cum sa ne intoarcem iar acolo, de unde am plecat odinioara?Sunt crestini care privesc cu multa ingrijorare la ce se intampla astazi in crestinism,cum cu mare repeziciune se formeaza „o biserica ecumenica”.D-nul sa dea har ca sa se desprinda inca multi din „lcursa in care au cazut”. Chemarea de la D-zeu o gasim in „APOCALIPSA 18;4”.

  30 noiembrie 2011 la 14:22

 8. Cum vi s-ar pare daca C. Pomohaci si inca vre-o 100 de enoriasi , Dumunica viitoare s-ar muta la Pustan in biserica si dupa ce s-ar lasa botezati , ei si-ar aduce cu ei tot arsenalul de cruci si icoane ?

  Ce credeti ar fi opriti sa isi exercite inchinarea ? Ca doar la Isus o fac , nu ? In Sfanta Treime cred si o marturisesc !

  Daca vor fi opriti , Pomohaci si ai lui , toti pocaitii care isi fac cruci trebuie exclusi !

  Daca nu ? ……. avem o premiera istorica pe meleaguri mioritice !

  1 decembrie 2011 la 10:10

 9. Mai omule, ( in definitiv toti suntem oameni ) nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta ?( romani 2.3 )
  Ia mai intai si citeste si INTELEGE versetul de mai sus de acela pe care l-ai citat in titlu :
  ” Stim ca Fiul lui Dumnezeu a venit si NE-A DAT Pricepere , ca sa-L cunoastem pe CEL ADEVARAT ”
  Observa, te rog, faptul ca si tu Il cunosti pe Acela la fel ca si Pustan, si Il vezi ca si marinarul intors pe puntea vasului pe trei carari, ( povestea spune ca acesta l-a vazut pe capitan, care nu avea voie sa paraseasca vasul, l-a salutat cu mana la bereta si a spus : Domnule Capitan, permiteti sa trec printre Dumneavoastra ? Capitanul raspunde marinarului : Da , baieti, dar cite unul, in rand ! )Deci, sunteti amandoi imbatati de vinul curviei acelei Biserici mama, spre care se indreapta din nou lumea asa zisa crestina .
  Ia, te rog, aminte la acest verset 1 Ioan 5.20, care ne spune cu maxima claritate ca Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, nu este altul, ci EL ESTE chiar DUMNEZEUL ADEVARAT si viata vesnica . De aceea versetul citat de tine are in Scriptura ca semn de punctuatie semnul exclamarii, nu al intrebarii
  Eu stiu ca nici tu NU consideri sfanta treime ca idol, si totusi ASTA este , fiindca astfel nu ar fi fost scris : ” Tu crezi ca Dumnezeu este UNUL -nu trei – si bine faci. Dar si dracii cred, si se infioara ! ” ( Iacov 2.19 ) Dracii cred cacatolicii si ca bisericile fiice , pe cand apostolul Pavel , in scrisoarea catre ucenicul Tit Il numeste pe Isus Hristos MARELE – la singular si superlativ – nostru Dumnezeu si Mantuitor, iar apostolul Iuda Il prezinta ca SINGURUL nostru Stapan si Domn.
  Te-ai gandit vreodata ca acesti sfinti nu au vorbit degeaba ?.
  Astfel, recitind versetul din Romani 2.3 ” Si crezi tu, omule, care judeci pe cei ce savarsesc astfel de lucruri, – inchinare la o treime de idol ( nici macar jumatate din el ) – si pe care le faci si tu, ca VEI SCAPA DE JUDECATA LUI DUMNEZEU ?

  2 decembrie 2011 la 23:51

 10. Poate nu stiti ca Beiusul este un centru al Oastei Domnului, miscare de pocaiti ortodocsi, si Pomohaci este un astfel de pocait, pe care Pustan ii agreaza si ar vrea sa-i aiba in adunarea de CIRESARI fiindca TOTI sunt urcati in POM-ul cunostintei ( vezi amintirile lui Nica, al lui Stefan a Petrei, ciubotarul
  Pe Pustan sa-l critice doar aceia mai capabil in predicare decat el, si nu pe bloguri, ci fata in fata adunarii ( sau mai degraba fata in fata Cuvantului lui Dumnezeu )
  iar acela care se simte capabil de asa ceva , sa nu uite ca au de a face cu un om FOARTE Inteligent si capabil in a invata binele si raul. ( nu degeaba este el profesor la seminar )

  3 decembrie 2011 la 00:49

 11. LIVIU DUMBRAVA

  AM URMARIT CU ATENTIE PREDICA FRATELUI PUSTAN SI AM AJUNS LA CONCLUZIA CA TREBUIE SA PRIVIM CU O MARE ATEMNTIE ASUPRA CONTINUTULUI ACESTEIA SI MAI PUTIN ASUPRA FORMEI . PUSTAN ESTE UN CASTIGATOR DE SUFLETE PENTRU VESNICIE SA IL SUSTINEM SI SA NE RUGAM PENTRU EL AMIN

  3 decembrie 2011 la 02:59

 12. Liviule o sa continui sa ma rog pentru tine .Vezi ca predica urmarita de tine este prima de acest gen .Mai ai inca doua.Apoi sa te pronunti.

  3 decembrie 2011 la 10:43

 13. ,,Catre behaitul oilor ” daca am privirea tulbure de betie ca si Pustan ,si in loc de,, unul vad trei ” este alt subiect . In greaca este punct , nu este nici semnul intrebarii nici al exclamarii , nici la versetul 20 si nici la v.21. In titlu am pus semnul intrebarii cu un scop definit mai bine in cuprinsul articolului . Cat priveste ficele Romei acestea apar dupa reforma dar acestea sunt subiecte care nu au legatura cu postarea de mai sus. Intrebarea era: ai voie sa faci cruci si plecaciuni la icoane? Are importanta forma inchinarii ?

  3 decembrie 2011 la 11:05

 14. Versetul spune : ” sa NU te inchini INAINTEA lor ” nu LA ELE
  Chiar aici e problema dificila, caci cei care fac acel gest spun ca se inchina lui Dumnezeu, nu la icoane, dar sunt INCONSTIENTI de faptul ca , virgula, CONDAMNAREA tocmai aceasta este , ca se inchina, ( indiferent cui ) inaintea lor ( a simbolurilor pe care le utilizeaza in inchinare = cruce, icoane , moaste, si doar dracu mai stie ce , ca doar el le-a inventat )
  Forma inchinarii nu are importanta, ca tot dracu o primeste, daca INCHINATORUL nu se inchina „in duh si in adevar”, cum zice Scriptura :” Caci astfel de inchinatori doreste Tatal ”
  Fiindca Dumnezeu este Duh, nu om din tarana , si El a facut minunea SA LOCUIASCA in trupurile celor care sunt NASCUTI din nou, adica din Duh si Cuvant= Adevar, aceia doar au posibilitatea sa practice inchinarea corecta , pe care o porimeste numai DOMNUL nostru ISUS HRISTOS, regele regilor si Domnul domnilor, inaintea caruia orice genunchi se indoieste, chiar si aceia care n-au credinta . Sper ca nimeni nu se indoieste de lucrul acesta , care se va desfasura curand, inaintea ochilor intregii omeniri

  3 decembrie 2011 la 23:16

 15. LIVIU DUMBRAVA

  Nu mai vreau sa comunic cu tine pe bloguri sau facebook si numai fata in fata Eu trec in fiecare zi prin Filiasi pe la tine Cred ca ar fi bine sa ne concentram atentia spre cei care umbla in intuneric si sa incetam sa mai pescuim in lighian Pustan este fratele meu si cred ca va ramine o vesnicie intreaga Cu traditia baptista, penticostala nu se intra in cer si numai prin credinta, nadejde si dragoste ,calauziti de Duhul Sfant.

  4 decembrie 2011 la 23:45

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s