,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” – Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Fratii Domnului Isus

6 responses

 1. de L'Etanche Robert

  Clar si concis. Multumim.

  25 noiembrie 2011 la 10:11

 2. Multumesc mult draga Robert .

  25 noiembrie 2011 la 11:25

 3. Shalom!

  Unul din cei mai mari oameni politici, Winston Churchill, a zis: „În viaţă, uneori oamenii se împiedică de adevăr…Dar, de cele mai multe ori, se ridică de pe jos şi merg mai departe, netulburaţi…”
  Vizavi de comunităţile ortodoxe şi catolice: mai întâi de toate, eu m-aş îngrozi să mă identific cu nişte comunităţi care, în istoria lor, au fost caracterizate de antisemitism (Gen. 12:3: „…voi blestema pe cei ce te vor blestema…” În contextul imediat, e vorba despre Avraham, dar în contextul întregii Scripturi, se referă la toţi cei descinşi fizic din Avraham…)… Au declarat că cred într-un Mesia evreu, în timp ce i-au persecutat pe evrei…
  În altă ordine de idei, acestor habarnişti, patriarhi, papi, indiferent cui, le-aş spune apăsat: „Vă rătăciţi, pentru că nu cunoaşteţi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu, nici ebraica, nici greaca, nici iudaismul din care, după mintea voastră, a rodit creştinismul, şi nu aveţi nici bun simţ!…”
  …Dar, dragii mei, erezii apropiate de asta susţine şi decanul Facultăţii de Teologie Baptistă din Oradea, M.D. Cruceru. (Să nu confundaţi M.D. cu House, M.D., filmul serial. Cei doi au puţine lucruri în comun. Printre altele, House e un excelent profesionist.)

  Bref, toată discuţia se învârte in jurul sensibilului subiect AUTORITATE: cine are autoritatea finală, teologia confesională, interesele oculte sau Sfintele Scripturi?…

  Vă salut în modul in care o fac de obicei:
  Se-aud pașii lui Mesia!…

  26 noiembrie 2011 la 00:05

 4. de L'Etanche Robert

  Mai clar, la ce va referiti cand afirmati acestea despre Marius Cruceru?

  26 noiembrie 2011 la 10:48

 5. Shabbat shalom!

  Lui Robert de L’Etanche

  Mie-mi place să analizez şi să expun fapte concrete, nu să-mi dau cu părerea despre aluzii, rostite cu jumătate de gură. În consecinţă, aplicat la tema noastră de discuție, ca faptă concretă, Cruceru, M.D. emitea într-un cadru formal, academic, ca Isus nu ar fi avut frați, că se poate citi adelphoi si înţelege „verişori”.
  …Nu am nici vocaţia calculării gravităţii consecinţelor biblice, teologice și liturgice ale unui astfel de discurs pentru Adunările baptiste înregimentate. Poate o vor face alţii şi vor acţiona în consecinţă.

  Se-aud paşii lui Mesia!…

  26 noiembrie 2011 la 12:17

 6. Pingback: Descopera 5 blog-uri…5 Articole interesante (2) « Insula Ekklesia –un blog pentru tine(ri)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.