,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” – Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Meditatii despre : Vointa libera

5 responses

 1. Pingback: Ce mi-a placut la altii — 8 | behaitul oilor si Glasul Pastorului

 2. Cei mai multi crestini sunt de acord cu voia Lui in toate aspectele pamantesti ale vietii cotidiene dar nu accepta Suveranitatea Lui si in cele spirituale.
  Cum, sa aleaga El in locul tau unde iti vei petrece vesnicia? Sa nu poata omul decide pentru el ce face cu viata si sufletul sau? … acestea sunt doar doua intrebari la care cei mai multi nu gasesc raspuns, pentru ca in credinta lor nu poate avea loc un Dumnezeu Suveran ci doar unul neputincios care …. „asteapta si tot bate la usa inimii” fara s poata intervenii, care nu poate trece dincolo de vointa omului.
  Nu este aceasta o „credinta” ca a tuturor celorlalte religii? … o inchinare la un Dumnezeu imaginar (dupa cum doreste omul sa fie)?
  Glorie Lui pentru harul Sau si voia Sa cea buna si desavarsita! ca, daca ar fi lasata la latitudinea vointei oamenilor intrarea in Imparatia Sa am gasi acolo si pe unii „fara haina de nunta”.

  24 octombrie 2011 la 18:53

 3. Amin fr George .Daca ar fi lasata intrarea la ,, liberul albitru al omului ” nu ar intra nimeni la nunta. Oare degeaba spune pilda ,, silitii sa intre „?

  24 octombrie 2011 la 18:59

 4. Robert

  Poate omul sa actioneze contrar naturii sale? Raspunsul meu este DA. In cazul acesta vointa actioneaza dupa cum ai spus, impinsa de sentimente sau rationamente. Daca raspunsul este NU – suntem prea previzibili ca rasa.
  Ce Dumnezeu isi doreste dragostea fortata a supusilor? Sau cum ai putea sa o ai? Nu se spune ca dragoste cu forta nu se poate? Dumnezeu Si-a castigat dreptul la dragostea noastra chiar daca nu se impunea acest lucru – nu meritam nimic din ceea ce a facut pentru noi. „Noi Il iubim ca El ne-a iubit intai”.
  Sa nu credeti nici o clipa ca daca Dumnezeu asteapta raspunsul nostru este un Dumnezeu neputincios. El stie deja raspunsul pe care il dam. Cunoaste felul in care (re)actionam la anumiti stimuli.
  El, in suveranitatea Sa, a ales sa se restranga in Maretia Sa, ca sa putem exista si noi. Ba mai mult, ne-a facut chip dupa chipul Sau. Aceste caracteristici nu se sterg cu una cu doua.

  1 noiembrie 2011 la 02:02

 5. Cred ca nu poate actiona contrar naturii sale , nici o fiinta de pe fata pamantului .Mai jos o sa pun un link unde sunt expuse parerile noastre mai pe larg ( o vedere mai ampla a suveranitatii Divine si neputintei umane ) :

  https://aurelmunteanu.wordpress.com/2011/06/17/studiu-doctrinele-harului-suveran/

  Har si pace!

  1 noiembrie 2011 la 21:50

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.