,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” – Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Mi az Evangélium – Irta Enyedi Raul

Mi az Evangélium
Irta Enyedi Raul
Az „evangélium” szo a gőrőg eredetű „jo hirt jelenti”. A tartalma tisztán ki van mutatva a bibliaban az (1 Korintusbeliekhez irt levél 15:1-4). „Eszetekbe juttatom továbbá, atyámfiai, az evangyéliomot, melyet hirdettem néktek, melyet be is vettetek, melyben állotok is, A mely által üdvözültök is, ha megtartjátok, a minémû beszéddel hirdettem néktek, hacsak nem hiába lettetek hívôkké. Mert azt adtam elôtökbe fôképen, a mit én is úgy vettem, hogy a Krisztus meghalt a mi bûneinkért az írások szerint; És hogy eltemettetett; és hogy feltámadott a harmadik napon az írások szerint.”
Ez az egzetlen űzenet amit ha hiszűnk felnyitja a Paradicsom kapuit. Az evangélia nem a szentek cselekedeteiről beszél,a templomi szokásokrol vagy a templom fontosagarol a megtérésben,az evangélium nem azt mondja hogy mit cselekedj a megváltásodért. Az evangélium Jezusrol beszél,mivel senki másban nincs megváltás (Cselekedetek 4:12).Ő az egyetlen út! Az evangélia arol beszél amit Jezus tett a megváltasért. Az ember nem tudja megváltani önmagát,a megváltás üzenetét „Az Isten kegyelmének Evangéliumának” nevezűk (Cselekedetek 20:24) a kegyelem- egy ajándék vagy egy szivesseg amit ingyen adnak valakinek anélkül hogy az aki megkapja kiérdemelze ezt.Hanghéliumot a te az Evangéliumot a lelked megváltásájért?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.