,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” – Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Šta je evanđelje? Raul Enyedi

Šta je evanđelje?
Raul Enyedi
Reč evanđelje dolazi od grčke reči „evangelion“ i znači „dobra vest“. Sadržaj ove dobre vesti nalazi se u Svetom pismu: „Obznanjujem vam, braćo, evanđelje koje sam vam propovedao, koje vi primiste, u kom i stojite, kojim se i spasavate, ako ga čvrsto držite kako sam vam ja objavio, sem ako niste uzalud poverovali. Jer sam vam pre svega predao što sam i primio: da je Hristos umro za naše grehe – po Pismima, i da je sahranjen, i da je vaskrsnut trećega dana – po Pismima“ (1. Korinćanima 15:1-4).

To je jedina poruka koja, ako se veruje, otvara vrata neba. Evanđelje ne govori o delima vernika, crkvenim obredima ili važnosti crkve u tvom spasenju. Evanđelje ti ne govori kakva dela moraš da učiniš da bi se spasio. Evanđelje ti govori o Isusu, zato što u ni jednom drugom nećeš naći spasenje (Dela 4:12). On je jedini put! Evanđelje ti govori šta je on učinio za spasenje čoveka! Budući da čovek nije u stanju da spasi samoga sebe ili da bilo šta doprinese svom spasenju, poruka ove dobre vesti se naziva „evanđelje o blagodati Božijoj“ (Dela 20:24). Blagodat znači dar ili naklonost besplatno podarena nekome ko je ne zaslužuje ili ne može da je zaradi.
Da li si poverovao evanđelje radi spasenja svoje duše?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.